onsdag 12 juni 2024

inloggad som

eDiabeat breddar sjukdomsregistret

Det tidigare Mincbolaget eDiabeat breddar sin teknik för att omfatta även andra sjukdomar än diabetes. Samtidigt grundar ägarna ett nytt bolag och bäddar för externa investerare.

Betaversionen av eDiabeat släpptes tidigare i år och det är efter det som grundarna väljer att bredda tekniken, som kort går ut gå att via webben och mobilen hjälpa patienter att förstå och hålla koll på samband mellan livsstil och sjukdom.

Annica_Belfrage– Vi har fått förfrågningar från patienter inom andra sjukdomsområden, från vårdpersonal och anhöriga, samt från läkemedelsföretag som hört talas om oss och skulle vilja ha en liknande tjänst inom sitt specialist- och terapiområde, säger vd:n och medgrundaren Annica Carnbring Belfrage.

Hon nämner både livsstilsrelaterade och kroniska sjukdomar, som övervikt och artros, som troliga möjligheter för det nya företaget Engaging Care, där de nya tillämpningarna ska utvecklas.

Affärsmodellen bygger på att patienter ska kunna vända sig direkt till Engaging Care för att använda tekniken, men den ska också förmedlas genom vårdcentraler, kliniker och eventuellt utlicensieras till läkemedelsbolag som komplement till mediciner, uppger Belfrage. Själva tjänsten fungerar som ett motiverande åtta veckorsprogram, som patienten även kan fortsätta använda för bestående livsstilsförändringar.

För att få ut produkten snabbare förbereder Engaging Care en nyemission. Under hösten väntar patientutvärderingar tillsammans med vårdcentraler, lansering sker enligt planen under senhösten.

Medgrundare till Engaging Care är IT-entreprenören Martin Bråkenhielm och det är främst i hans bolag som teknikutvecklingen sker.

eDiabeat har numera adress i Hyllie.

Jennie Lorentsson

Det tidigare Mincbolaget eDiabeat breddar sin teknik för att omfatta även andra sjukdomar än diabetes. Samtidigt grundar ägarna ett nytt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Amniotics köps upp – trots allt

    Efter nya turer ser det ut att bli en affär där Magle Chemoswed köper det likviditetspressade stamcellsbolaget Amniotics.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.

  • Milstolpe för Borrebaeck-bolag

    Senzagen visar lönsamhet på EBITDA-nivå under årets första kvartal. Det är första gången i bolagets historia.