måndag 30 juni 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Tretton37: Kundinformationen till salu

|  
|  

Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.

Den 17 januari lämnade Tretton37 in sin konkursansökan till Lunds tingsrätt. Som Rapidus kunnat berätta i en rad artiklar hade bolaget under lång tid tampats med likviditetsproblem, och efter många räddningsförsök blev till sist en skatteskuld på 9 miljoner kronor sista spiken i kistan.

Nu säljs verksamheten och de kvarvarande tillgångarna i Tretton37 ut till högstbjudande. I väntan på att processen ska avslutas drivs konkursboet vidare för att upprätthålla bolagets värde inför försäljningen.

— Det är mer intresse än jag förväntat mig, det är ett starkt varumärke i den här branschen. Det är rätt många som hör av sig, men det återstår att se hur många som är beredda att gå vidare, säger Karl Björlin, konkursförvaltare på advokatfirman Cirio.

I konkursboet ingår en del sedvanliga inventarier såsom kontorsutrustning och möbler på företagets fyra kontor runtom i Sverige. Mer intressant är den kunddata Tretton37 sitter på, och som bedöms vara värd nästan 90 miljoner om året i potentiella uppdrag.

Tretton37 hade vid konkursen 24 kundavtal som varje månad genererat en intäkt på strax över 7 miljoner kronor. En köpare får tillgång till all information som rör kunden och de uppdrag Tretton37 hade hos dem.

— Man kan ju inte sälja kundavtalen, så där försvinner mycket av värdet. Men man har kanske god chans att driva vidare rörelsen om man tecknar nya avtal hos kunderna, säger Karl Björlin.

Anställdas telefonnummer till salu

Vid konkursen hade bolaget ungefär 180 anställda, som nu kommer att sägas upp av konkursförvaltaren. Den som vill överta anställda kan lägga bud på kontaktinformationen till de tidigare anställda för att själv kunna anställa dem.

Övriga tillgångar i bolaget som nu är ute till försäljning är:

  • Hyreskontrakt för de kontorslokaler Tretton37 har i Lund, Helsingborg, Stockholm och Borlänge.
  • Tretton37:s registrerade varumärke i sex versioner, samt 13 domäner. Även det registrerade varumärket Kid Spe4k är till salu.
  • Kopior på leverantörsavtal för verksamheten.

Senast klockan tolv på onsdag, 29 januari, ska indikativa bud vara inkomna till konkursförvaltaren, och efter en urvalsprocess ska slutgiltiga och bindande bud komma in senast på fredag förmiddag.

— Om det kommer flera bra bud kan det bli en budgivning, men det är realistiskt att tro att vi har en vinnande affär någon gång nästa vecka.

Julia Fryklund

Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånska börsvinnare första halvåret

    De skånska börsbolagen har gått rejält bättre än rikssnittet hittills i år. Men det finns en förklaring som är ganska nedslående. Rapidus har listan på bäst och sämst under första halvåret.

  • Oncorena får in 130 Mkr

    Cancerforskningsbolaget Oncorena i Lund får in 133 Mkr i en nyemission där pengarna i huvudsak kommer från ägarna Helth Cap, Linc och FSG. Kapitalet ska finansiera en fas 1-studie som pågått i tre år.

  • Hänt i vecka 26

    Ledningen hoppar av i Enzymatica och Peab medverkar till att sänka Sveriges koldioxidutsläpp med 7 procent. Det är några av nyheterna från förra veckan.


  • Qvickly startar om med ny vd – igen

    Turbulensen i betaljätten Klarna har öppnat upp för mindre aktörer. Malmöbaserade Qvickly är en av dessa. – Vi har tagit en del business inom e-handel det senaste halvåret, säger nytillträdde vd:n Malin Jonsson Skogman. 

  • Avionero skänker tio procent – vill att resejättarna gör samma sak

    Efter nedmonteringen av USAID utmanar Avionero resebranschen att donera mer till välgörenhet. — Marginalerna i branschen är så pass bra, säger vd Lars Kristensson.

  • Techprofil går in i Ifrågasätt

    Lunda-startupen Ifrågasätt Media får i samband med en kapitalrunda in välkända namn i ägarskaran, en Saas-veteran och ett kvinnligt nätverk. – Vi får in en ägare som vet hur man skalar upp, säger vd Gustav Hjärne.

  • ”Innan du anställer – kolla först om AI kan göra jobbet”

    På Malmöföretaget Getaccept har vd Samir Smajic satt upp tydliga riktlinjer för att öka AI-användningen. Han vill se fler chefer göra likadant.

  • Mistbase-grundaren laddar om

    Saas-bolaget Peak Energy är Mistbase-grundaren Michal Stalas nya satsning, åtta år efter att han sålde Mistbase för uppåt 150 Mkr. Nu vill han utveckla mjukvara för optimering av elanvändning.

  • Bimobject på förvärvsoffensiv

    Bimobject köper Malmöbolagen Green Metrica och Lumea AI Plattform, som båda är inriktade på artificiell intelligens. Bygginformationsbolaget redovisar också siffror för årets första kvartal, som visar att vd-karusellen blivit en kostsam historia.

  • Dan Olofsson köper Qgroup

    Qgroup skrotar börsplanerna. I stället köps IT-konsultkoncernen upp av Danir-kontrollerade Nexer Group. – Det här blir än mycket bättre lösning än att gå till börsen, säger Qgroups vd Jon Carvell.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.