måndag 14 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Tretton37: Kundinformationen till salu

|  
|  

Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.

Den 17 januari lämnade Tretton37 in sin konkursansökan till Lunds tingsrätt. Som Rapidus kunnat berätta i en rad artiklar hade bolaget under lång tid tampats med likviditetsproblem, och efter många räddningsförsök blev till sist en skatteskuld på 9 miljoner kronor sista spiken i kistan.

Nu säljs verksamheten och de kvarvarande tillgångarna i Tretton37 ut till högstbjudande. I väntan på att processen ska avslutas drivs konkursboet vidare för att upprätthålla bolagets värde inför försäljningen.

— Det är mer intresse än jag förväntat mig, det är ett starkt varumärke i den här branschen. Det är rätt många som hör av sig, men det återstår att se hur många som är beredda att gå vidare, säger Karl Björlin, konkursförvaltare på advokatfirman Cirio.

I konkursboet ingår en del sedvanliga inventarier såsom kontorsutrustning och möbler på företagets fyra kontor runtom i Sverige. Mer intressant är den kunddata Tretton37 sitter på, och som bedöms vara värd nästan 90 miljoner om året i potentiella uppdrag.

Tretton37 hade vid konkursen 24 kundavtal som varje månad genererat en intäkt på strax över 7 miljoner kronor. En köpare får tillgång till all information som rör kunden och de uppdrag Tretton37 hade hos dem.

— Man kan ju inte sälja kundavtalen, så där försvinner mycket av värdet. Men man har kanske god chans att driva vidare rörelsen om man tecknar nya avtal hos kunderna, säger Karl Björlin.

Anställdas telefonnummer till salu

Vid konkursen hade bolaget ungefär 180 anställda, som nu kommer att sägas upp av konkursförvaltaren. Den som vill överta anställda kan lägga bud på kontaktinformationen till de tidigare anställda för att själv kunna anställa dem.

Övriga tillgångar i bolaget som nu är ute till försäljning är:

  • Hyreskontrakt för de kontorslokaler Tretton37 har i Lund, Helsingborg, Stockholm och Borlänge.
  • Tretton37:s registrerade varumärke i sex versioner, samt 13 domäner. Även det registrerade varumärket Kid Spe4k är till salu.
  • Kopior på leverantörsavtal för verksamheten.

Senast klockan tolv på onsdag, 29 januari, ska indikativa bud vara inkomna till konkursförvaltaren, och efter en urvalsprocess ska slutgiltiga och bindande bud komma in senast på fredag förmiddag.

— Om det kommer flera bra bud kan det bli en budgivning, men det är realistiskt att tro att vi har en vinnande affär någon gång nästa vecka.

Julia Fryklund

Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • IT-profilen vill sälja drönare

    Drone as a Service, DaaS, är den nya affärsidén bakom Sebastian Merlövs nystartade bolag. – Sverige och Europa kommer att behöva tillverka miljontals drönare. Nu har vi startat ett bolag som ska se till att det händer, säger han.

  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Klart med ny omgång av Malmös näringslivsresidens

    Malmö Residency, ett residensprogram för utlänningar som vill testa jobba i Malmö, har utökats till dubbelt antal platser eftersom intresset var ännu större än förra gången. Och nu är deltagarna utsedda.


  • Finch sätter sin AI i hårdträning

    Techprofilen Hannah Meiton och hennes Ampli Ventures investerade i början av året i Malmöbaserade AI-bolaget Finch. Nu kliver hon in i styrelsen för att sätta bolagets AI-modell i hårdträning.

  • Stjärnspäckad styrelse i Elva11

    Nyligen gjorde Additude-grundaren Jim Roslund comeback i IT-branschen med det nystartade konsultbolaget Elva11. Nu tar styrelsen form. Utöver ordförande tar andra tunga technamn och internationella profiler plats i styrelsen. Rapidus har namnen.

  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Tretton37 – så stor är bristen i konkursboet

    Konkursförvaltaren till Tretton37, Karl Björlin, har nu lämnat in konkursbouppteckningen till Lunds Tingsrätt. Rapidus vet hur stor bristen är i boet, och vilka fordringsägarna är som får se sina fordringar gå upp i rök.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.