torsdag 15 maj 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Bonesupports vd: Ta inte mina aktieförsäljningar som en varning

|  
|  ,

Insynspersoner i Bonesupport har nyligen sålt stora aktieposter. Samtidigt har fastighetskungen Erik Selin seglat upp som näst största ägare. Rapidus reder ut vad som händer i kulisserna i Skånes främsta aktieraket.

Det har rörts om i grytan under hösten bland Bonesupports ägare.

Erik Selin har köpt en stor aktiepost av riskkapitalfonden Heath Cap och äger nu 9 procent till ett värde av nära 2,2 miljarder kronor. Det är enligt uppgift hans näst största aktieinnehav i en portfölj dominerad av innehavet i fastighetsbolaget Balder, värt nära 32 miljarder kronor. Han är dessutom stor ägare i Malmöbaserade Doxa till ett värde av cirka 100 Mkr.

Rapidus får tag på Erik Selin via mejl. Han svarar dock fåordigt på frågorna om varför han valt att investera i Bonesupport och om han aspirerar på en post i styrelsen.

“Bonesupport är ett fantastiskt bolag med en fantastisk vd.”

Erik selin

– Jag har ingen särskild kommentar, det är en privat investering i aktieportföljen. Bonesupport är ett fantastiskt bolag med en fantastisk vd. Jag går inte med i styrelsen nu, svarar Erik Selin.

Han ingår dock i Bonesupports valberedning inför nästa årsstämma tillsammans med representanter från Swedbank Robur Fonder, som nu är bolagets största delägare med nära 10 procent, och Healthcap, som har kvar runt 4 procents ägande.

Emil Billbäck, vd för Bonesupport, vill inte kommentera delägarskiftet närmare, men säger:

– Healthcap är ju ett investmentbolag som ska sälja sina aktier enligt respektive fonds regler, och hade kanske egentligen dessa aktier på övertid. Som vd har jag ingen insyn i hur styrelsen kommer att förändras, det avgörs på årsstämman i maj, säger han.

I år har flera personer i bolagets ledning sålt större aktieposter, men enligt Emil Billbäck ska det inte ses som en varning för andra aktieägare.

Sålde för att betala skatt

– I oktober gjordes ett par insynsförsäljningar, bland annat av marknadschef Michael Diefenbeck, och mig. Vi är med i olika aktieprogram inom Bonesupport och avyttrade aktierna för att bland annat kunna betala den skattefordran som uppstår. Det ska absolut inte tolkas som att man bör sälja sina aktier i Bonesupport.

Bonesupport har bencementprodukter i tre varianter, varav två innehåller antibiotika. De har utvecklats baserat på professor Lars Lidgren forskning vid Lunds universitet, och används för att behandla patienter med skelettskador som injiceras med bencementet för att stimulera bentillväxt. Produkterna ersätter bentransplantation och förbättrar livskvaliteten för patienter.

– Det går väldigt bra i USA där vi hela tiden vinner nya kunder. Men jag förbluffas över hur mycket manuellt arbete som krävs, med besök till varje läkare. Vi får enligt reglerna inte sälja till läkare som inte blivit tränade i att använda vår produkt, vilket är en paradox då vår produkt är enklare att använda än standardbehandlingen. Samtidigt är det fascinerande och spännande. Det känns som om vi är på en mission. Det ger en enorm kick att få vara med om att förändra en lätt antikvarisk behandling, säger Emil Billbäck.

Elisabet Ottosson

Insynspersoner i Bonesupport har nyligen sålt stora aktieposter. Samtidigt har fastighetskungen Erik Selin seglat upp som näst största ägare. Rapidus reder ut vad som händer i kulisserna i Skånes främsta aktieraket.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Det råder investeringsstopp i life science”

    Svenska entreprenörer inom life science är för dåliga på att pitcha. Danskarna är mycket bättre. Det sa två föredragshållare på torsdagen vid ett stort seminarium i Lund. Här följer fler misstag som bolagen gör.

  • Stark rapport – men aktien faller

    Skånska läkemedelsjätten Camurus ser ut att göra allt rätt och levererar en rapport över förväntningarna. Under årets första kvartal tredubblar Lundabolaget rörelseresultatet och såväl intäkter som vinst ökar. Trots det faller aktien på börsen. – Det beror nog på Brixadi-utvecklingen, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Medvasc stänger runda – öppnar en ny

    Medicinteknikbolaget Medvasc stängde nyligen en finansieringsrunda i förtid, bara för att genast öppna en ny. Vd Cathrin Johansson förklarar varför, och hur mycket mer som behövs.