måndag 16 september 2024

inloggad som

Mycket pekar rätt för Mildef

|  
|  

Höjda finansiella mål, en stororder, rekommendationer från media och aktiemäklare. Har det börjat lossna för Mildef i Helsingborg? Så här svarar bolaget om framtiden.

Mildef, som tillverkar stryktålig IT-hårdvara för militärt bruk, har hamnat i rampljuset i samband med allmän upprustning i omvärlden. Beställningarna trillar in, men aktien och resultatet har inte riktigt hängt med för att stå i proportion till det nyvaknade intresset för försvarsaktier.

I förra veckan meddelade dock bolaget flera positiva nyheter. Dels fick bolaget en beställning på 900 datorer till Norges flotta av CV 90-fordon med ett ordervärde på 72 miljoner kronor, dels uppdaterar bolaget sina finansiella mål.

Det mål som höjs är att lönsamheten ändras från 10 procents årlig tillväxt på EBITDA, till 15 procent på EBITA. I och med att även skalan byts är höjningen i själva verket större än 10 till 15.

– Vi taktar redan över det gamla målet, och ett mål ska ju vara något att sträva efter, så höjningen är helt naturlig, säger Olof Engvall, IR-ansvarig på Mildef.

Utöver detta har fondkommissionären Pareto tagit in Mildef i sin rekommenderade modellportfölj för september, och Dagens Industri lyfte Mildef med en köprekommendation som veckans aktie för några veckor sedan.

Försvarsindustrin kännetecknas dock av långa ledtider, vilket är det huvudsakliga svaret på varför det hittills gått lite långsamt med tillväxten. Frågan är om det är nu det lossnar:

– Vi tycker att vi ser början på början. Men det tar tid. Vi tror på en ny effekt av nybeställningar under 2025. Vår utrustning hamnar oftast i olika typer av fordon, båtar och flygplan. Om man vill följa Mildef ska man följa fordonsbeställningarna, säger Olof Engvall.

Gunnar Wrede

Höjda finansiella mål, en stororder, rekommendationer i media och bland aktiemäklare. Har det börjat lossna för Mildef i Helsingborg? Så här svarar bolaget.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad