fredag 24 maj 2024

inloggad som

Radinn-vd:n tar över elektronikföretag

|  
|  

Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.

J2 Sourcing är en privatägd distributör av elektronikkomponenter till tillverkningsindustri och kontraktstillverkare primärt i Europa.

Nu köper man bolaget AAAAA Nordic i Vellinge (även kallat ”5A”). I förvärvet ingår hela verksamheten inklusive personal, kunder och leverantörskontrakt.

Före förvärvet har J2 Sourcing omkring 120 anställda och styrelseordförande Johan Andersson säger att man förväntar en omsättning på cirka 850 miljoner kronor för 2024. Förvärvet av 5A adderar elva anställda och drygt 100 miljoner kronor till omsättningen.

Ny som vd för 5A är Mathias Bergman, bland annat medgrundare till bostads- och mäklarsajten Hittahem som såldes till Bonnier News 2016. Senast var han vd för det Malmöbaserade jetboardbolaget Radinn som gick i konkurs i slutet av förra året.

Mathias Bergman

Köpet av 5A ska utgöra grunden till en ny affärsenhet för J2 Sourcing. Bakgrunden är stora störningar i leveranskedjorna sedan pandemin. Affärsidén är att representera asiatiska tillverkare i Europa med lager i Sverige.

– Satsningen går ut på att bli auktoriserad distributör för tillverkare av komponenter. J2 har fram till förvärvet av 5A arbetat som en oberoende distributör av komponenter och inte haft egna franchisealternativ, säger Mathias Bergman.

Målsättningen är att den nya satsningen ska omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

– 5A har i dag fokus på Sverige. Vår ambition är att expandera till hela Norden och därefter resten av Europa.

Ola Nilsson

Det Malmöbaserade elektronikföretaget J2 Sourcing köper Vellingebolaget 5A som startpunkt för ett nytt affärsområde. Den tidigare Radinn-vd:n Mathias Bergman tar vd-stolen i det köpta bolaget.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.