fredag 26 april 2024

inloggad som

Doro värvar vd från Simris

|  ,
|  

Simris Groups avgående vd Julian Read har utsetts till ny vd för teknikföretaget Doro från och med juni. Han efterträds på Simris av en brittisk life science-veteran.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Doro med det starka team som byggt en väldigt solid bas, säger Julian Read till Rapidus.

Doro utvecklar telefoner och andra produkter för seniorer. Företagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm och huvudkontoret ligger i Malmö. I fjol omsatte Doro nästan 1 miljard kronor och i skrivande stund har aktiekursen stigit med 69 procent på ett år.

– Jag är ödmjuk inför uppdraget och medveten om att det är en tough act to follow. Men med ett mycket kapabelt lag och stark uppbackning från styrelsen är jag övertygad om att vi kommer att kunna nå nya höjder, säger Julian Read.

Han börjar sitt nya uppdrag den 15 juni. Detta efter att ha lämnat över rodret i Simris Group till skotska Alexis Roberts-McIntosh, som har en 30-årig bakgrund inom läkemedelsindustrin på bolag som Pfizer, GSK, Unilever och Coloplast.

Det tidigare Omega 3-bolaget har genomgått en omstrukturering och fokuserar nu på en bredare utvinning av värdefulla ämnen från mikroalger och cyanobakterier. Snarare än att sälja omega 3-produkter till slutkonsumenter ligger fokus nu på att sälja ingredienser till kosmetika- och läkemedelsbranschen. Bolaget vill framför allt satsa på en tillämpning inom cancerbehandling och stärker därför sin life science-kompetens i ledningen.

Emiliano Strauss

Simris Groups avgående vd Julian Read har utsetts till ny vd för teknikföretaget Doro från och med juni. Han efterträds på Simris av en brittisk life science-veteran.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.