tisdag 27 februari 2024

inloggad som

Future IT Partner mot 100 Mkr

|  
|  

Det Helsingborgsbaserade Future IT Partner fortsätter att gasa på. Telekomföretaget Tech Tell blir en del av gruppen som går mot en omsättning på 100 Mkr i år.

Future IT Partner grundades 2012 och har nu över 350 företagskunder. En kraftig tillväxt under 2022 har gjort företaget till en DI-gasell. Så sent som i november berättade Rapidus om ett förvärv av bolaget IT-Support Norden i Veberöd. Nu tar bolaget ytterligare ett expansivt steg.

– Future IT Partner har under de senaste åren tagit tydliga steg mot att renodla sin verksamhet och vill säkerställa att kunderna får en stark och kompetent partner för telefoni. Därför väljer vi att ta in Tech Tell som telefonileverantör, säger Jonas Nilsson, vd för Future IT Partner.

Future IT Partner har gått in som delägare i Tech Tell som därmed blir en del av gruppen. Tech Tell har växt snabbt sedan starten 2016 och omsatte 17 Mkr 2022 med ett rörelseresultat på 0,6 Mkr.

– Vi vill fokusera på vår kärnverksamhet som är IT-drift men samtidigt kunna erbjuda våra kunder en helhetslösning där telefoni självklart är en viktig del, säger Jonas Nilsson.

Ihöstas sa Jonas Nilsson till Rapidus att Future IT Partner budgeterade 86 Mkr i omsättning 2024. Men efter att redan nu i januari ha landat en affär på 2.900 datorer med ett rekordhögt ordervärde tror han att det kan bli ännu bättre.

– Med den ordern och hur utvecklingen ser ut så är 100 Mkr i omsättning inom räckhåll för helåret 2024, säger Jonas Nilsson.

Den omsättningssiffran är exklusive Tech Tell. Future IT Partners omsättning för 2023 landar preliminärt runt 70 Mkr.

Sölve Dahlgren

Det Helsingborgsbaserade Future IT Partner fortsätter att gasa på. Telekomföretaget Tech Tell blir en del av gruppen som går mot en omsättning på 100 Mkr i år.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad