fredag 26 april 2024

inloggad som

Smile startar nytt uppskalningsprogram

|  
|  

Smile och Medicon Village startar 10 X Health, ett program vars syfte är att hjälpa redan etablerade, mindre life science-bolag att accelerera tillväxten.

Enligt Ulrika Ringdahl, Smiles vice vd, är life science-industrin Sveriges nästa största exportsektor.

– Samtidigt är det just bolag i uppskalningsfas som bygger ekonomisk tillväxt i Sverige. Vi har insett att våra bolag behöver mer stöd efter avslutat inkubatorprogram och därför har vi initierat det här uppskalningsprogrammet som vänder sig till alla life science-bolag i Skåne och Blekinge, säger hon.

10 X Health är helt inriktat på life science-bolag och förhoppningen är att ge etablerade företag de färdigheter som krävs för att accelerera sin tillväxt och därmed bidra till att stärka life science-industrin i södra Sverige.

– I uppskalningsfas finns det många utmaningar och programmet är anpassat till specifika behov i den här fasen som bland annat avser affärsmannaskap, finansiering, teknik, internationalisering, organisation och effektivt ledarskap, säger Ulrika Ringdahl.

Sju skånska bolag är utvalda att delta i pilotprogrammet som startar i januari. Dessa är Iconovo, Neola Medical, Uman Sense, Paindrainer, NanoEcho, Pila Pharma och Cyxone. 10 X Health delfinansieras under tre år av Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Martin Linderoth

Smile och Medicon Village startar 10 X Health, ett program vars syfte är att hjälpa redan etablerade, mindre life science-bolag att accelerera tillväxten.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.