torsdag 3 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Ourliving bantar förvärvet

|  
|  

Personalstyrkan i Boappa bantas kraftigt efter att ha blivit uppköpt av konkurrerande Malmöbolaget Ourliving.

Spotlightnoterade Ourliving driver en digital boendeplattform och leverar kompletta solenergianläggningar. Bolaget har nu köpt den Stockholmsbaserade konkurrenten Boappa. Preliminär köpeskilling är 1,1 miljoner kronor. Skuldfritt motsvarar priset en krona.

Boappa är en app för kommunikation i bostadsrättsföreningar och samfälligheter. Köpet innebär att Ourliving övertar Boappas kundbas, plattform och verksamhet.

– Med förvärvet blir vi marknadsledande. Vi får in 1.500 bostadsrättföreningar och 80.000 användare och vi ser stora möjligheter till synergier inom koncernen. Vi kommer göra allt för att skapa ett positivt kassaflöde så fort som möjligt, säger Ourlivings vd Henrik Jarl.

Säljaren är SBAB som gick in i Boappa för två år sedan. Då låg prislappen på 64 Mkr. Sedan dess har Boappa dragits med stora förluster. Under åren 2020 till 2023 levererade bolaget stigande förluster om 4 Mkr, 9 Mkr respektive 13 Mkr. Inte heller åren innan gick Boappa med vinst.

– För att vända till positivt kassaflöde har vi skurit ner på personalen i Boappa kraftigt, från 9 till 2 anställda. Tanken är att Ourliving ska stötta upp Boappa initialt och på sikt ska vi slå ihop våra två plattformar. På så vis ska vi vända från kraftiga förluster till lönsamhet, säger Henrik Jarl.

Även Ourliving har dragits med stora förluster under åren. Men Henrik Jarl ser en ljusning i horisonten.

– Vi räknar med att omsätta 30 miljoner kronor för helåret i år och vi räknar med positivt kassaflöde under 2024, säger han.

Martin Linderoth

Personalstyrkan i Boappa bantas kraftigt efter att ha blivit uppköpt av konkurrerande Malmöbolaget Ourliving.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Småföretagen betalar priset för Trumps tariffer

    USA:s handelskrig med resten av världen påverkar alla, men i synnerhet små företag. För Sofia, småföretagare i Småland är detta inte storpolitik, det är vardag. Hon är en av dem som får betala priset för global osäkerhet, skriver Rapidus krönikör och delägare Jan Dahlqvist.

  • Wesports fyller på kassan

    Bara några dagar efter att Rapidus berättat om vd-bytet i Malmöbaserade Wesports kommer nästa nyhet. Bolaget fyller på kassan med 130 Mkr genom en företrädesemission. Så mycket värderas bolaget till.

  • ”Vi kommer aldrig göra en exit”

    På onsdagen samlades delar av näringslivet för den första upplagan av Malmö Näringslivsexpo. Det stora dragplåstret var Halldora von Koenigsegg från superbilstillverkaren Koenigsegg. – En börsnotering är inte på tapeten, sa hon från scenen, och sa dessutom varför.


  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Qvantum tar in 1,2 miljarder – vill värma upp hela Europa

    Värmepumpsföretaget Qvantum storsatsar under 2025. Med en rejäl kapitalinjektion ska produktionen öka och visionen om värmepumpar på kontinenten förverkligas.

  • Eolus säljer prestigeprojekt i USA

    Malmöbaserade Eolus Vind säljer batterilagringsprojektet Pome i Kalifornien. Affären är värd dubbelt upp av Eolus börsvärde, och beskedet om affären har fått aktien att rusa.

  • Regeringbeslutet blev käftsmäll för Eolus Vind

    Regeringens stopp av två av Malmöbaserade Eolus vindkraftsprojekt blev en rejäl smäll för bolaget som vänder till röda siffror under årets tredje kvartal.

  • Problemen hopar sig för Eolus

    Uteblivna affärer gör att Malmöbaserade Eolus Vind redovisar en brakförlust. Samtidigt plockas viktiga projekt bort från den nya havsplanen som regeringen beställt. Vindkraftsbolaget arbetar nu för fullt med sina finansiella mål.

  • Jonas Birgerssons nya giv – revolutionera elnätet

    Med Framfab och Bredbandsbolaget som plattform propagerade Jonas Birgersson på 1990-talet för storskalig fibernätsutbyggnad. I stora drag fick han rätt. Fibernät har byggts och det gamla telefonnätet avvecklas. Nu vill han starta en motsvarande revolution – för el-nätet.

  • Högspänningskablar heta på danska börsen

    Svenska kraftnät är mitt uppe i en historisk utbyggnad av stamnätet för el. Det innebär möjligheter för den danska kabeltillverkaren NKT som miljardinvesterar i Sverige.

  • Motvind för Eolus

    Vindkraftsbolaget Eolus redovisar en brakförlust för årets första kvartal, i skuggan av jätteaffären där EQT köper konkurrenten OX2.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Ørsted Sverige trotsar motvind

    Efter fjolårets katastrofresultat skrotar danska Ørsted flera av sina havsvindsprojekt världen över. Men planerna på en massiv utbyggnad i Sverige kvarstår.