onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Ny tjänst ska hitta rätt rekryterare

|  
|  

Jakob Roos och Filip Morfiadakis är entreprenörerna bakom det nybildade företaget Recfinder, som utvecklar en tjänst för den som rekryterar att hitta rätt rekryterare.

– Vi har själva, precis som många andra, upplevt hur svårt det faktiskt är att hitta ett rekryteringsföretag som kan leverera precis det man är ute efter. Det borde vara enklare att hitta rätt, och där föddes idén till Recfinder, säger Jakob Roos, vd för det nystartade bolaget.

Affärsidén är att erbjuda den som rekryterar en tjänst för att hitta rätt rekryteringsfirma för just den aktuella tjänsten och geografiska placeringen.

– Vi konstaterade att många ofta inte hittar rätt rekryterare, med kompetens och nätverk för just det de söker. Resultatet blir en rekrytering som inte blir så bra som den skulle kunna ha blivit, fortsätter Jakob Roos (t.v).

Själv har han som ensamföretagare varit coach och utbildare inom ledarskap de senaste sex åren. Filip Morfiadakis (gift med Yallatrappans ordförande Filippa Morfiadakis som Rapidus intervjuade på en AW tidigare i höst) har de senaste fyra åren jobbat som ensamföretagare inom ledningsrekrytering.

Affärsidén bygger på att skriva avtal med landets ledande rekryteringsfirmor som får betala för de ”leads” som tjänsten genererar. För användare, alltså företag som rekryterar, ska tjänsten vara gratis.

De båda entreprenörerna har dessutom hittat en genväg till marknaden. Genom att gå samman med Bytboo, som är en motsvarande tjänst där fastighetssäljare kan hitta rätt mäklare, har själva byggandet av tjänsten gått snabbt.

– Bytboo har redan sin tjänst uppe och därmed har vi kunnat ta del av deras tekniska plattform. På så sätt har vi kunnat korta vår tid till marknaden med två år. Bytboo äger 49 procent av Recfinder, medan jag och Filip äger 51 procent.

I styrelsen sitter även Bytboos grundare Herman Treschow. Än så länge testkörs sajten med google-annonsering. Dialoger pågår med rekryteringsföretag.

– Vi hoppas kunna rulla ut det här under nästa år, säger Jakob Roos.

Gunnar Wrede

Filip Morfiadakis och Jakob Roos är entreprenörerna bakom det nybildade företaget Recfinder, som utvecklar en tjänst för den som rekryterar att hitta rätt rekryterare.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.