fredag 26 april 2024

inloggad som

Hövding sätter emot

|  
|  

Cykelhjälmsföretaget Hövding motsätter sig konsumentverkets säljförbud med en utredning som visar att krockkudde-kragen uppfyller gällande säkerhetskrav.

Hövding lade på fredagen ut ett pressmeddelande med budskapet att det statliga forskningsinstitutet RISE har gjort en oberoende utredning av den testmetod som använts vid certifiering av huvudskyddet Hövding 3.

I utredningen bemöter RISE de anmärkningar som Konsumentverket tidigare har riktat mot huvudskyddet. Slutsatsen av utredningen är att RISE – i motsats till Konsumentverket – anser att Hövdings testmetod uppfyller gällande säkerhetskrav.

Hövding meddelar vidare att RISE har utfört en oberoende utredning av den testmetod som innefattar omfattande säkerhetstester och som huvudskyddet Hövding 3 har certifierats enligt.

RISE slår fast att testmetoden uppfyller samtliga tillämpliga grundläggande hälso- och säkerhetskrav. RISE uppfattning är bland annat att inga av de hastigheter som används i testmetoden är för låga, något som Konsumentverket påstår.

Det var för knappt en månad sedan som Konsumentverket fattade beslut om ett tillfälligt säljförbud av Hövding 3 i Sverige eftersom myndigheten satte frågetecken för produktens säkerhetsnivå. En nyhet som spreds i alla medier. Hövding har överklagat myndighetens beslut till förvaltningsrätten.

Ägare till Hövding är Tepe-arvtagaren Joel Eklund via sitt investeringsbolag Fosielund.

Gunnar Wrede

Cykelhjälmsföretaget Hövding motsätter sig konsumentverket säljförbud med en utredning som visar att krockkudde-kragen uppfyller gällande säkerhetskrav.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.