fredag 26 april 2024

inloggad som

Quickbutik kan vinna guld

|  
|  

När Azddin Benberka började bygga sin e-handelsplattform trodde få att den skulle bli en av de största i Norden. Quickbutik är nu nominerat till Årets Nytänkare på MiH Guld-galan.

– När jag först delade min vision om att skapa en ny e-handelsplattform, fick jag många skeptiska blickar och kommentarer som “ännu en?”. Många påpekade att det redan fanns många aktörer på marknaden. Men stora förändringar sker sällan genom att följa mängden, säger Azddin Benberka.

Han startade Quickbutik i Helsingborg redan 2014. De första åren ägnade han åt att bygga plattformen. Den skulle vara snabb och skalbar och en hostad lösning där alla kunder får tillgång till all ny funktionalitet som utvecklas.

Idag finns det över 5.000 aktiva butiker på e-handelsplattformen i Sverige, Danmark och Norge. Bolaget har 25 anställda.

Quickbutik var egenfinansierat, “bootstrapped”, från start och har bara tagit in en halv miljon i riskkapital. Bolaget har varit lönsamt sedan 2019 då omsättningen var 4 Mkr. Senaste bokslutet, för 2022, hade omsättningen ökat till 24,2 Mkr med ett rörelseresultat på 1,0 Mkr.

– Även om jag inte kan ge en exakt prognos för detta år, kan jag säga att vi är på rätt väg. Men framgång för mig mäts inte i siffror, säger Azddin Benberka och fortsätter:

– Vår nuvarande strategi är att djupt integrera och optimera vår närvaro i Danmark och Norge, detta innan vi tänker på att expandera ytterligare. Vi vill se till att vi verkligen levererar värde i de marknader vi redan är på. Framtiden är ljus, men den kräver all fokus på det vi redan har.

Nu är bolaget nominerat till Årets nytänkare på MiH Guld-galan som äger rum på torsdagen. Bakom det ligger en satsning som lanserades tidigare i år – en ny AI-funktion som är öppen och helt fri att använda för företagets kunder.

– Vi har haft AI sedan januari och det har blivit en game-changer för våra aktiva butiker. Den skapar innehåll som produkttexter och kategoritexter, men det som verkligen urskiljer den är förmågan att skriva i en ton som matchar varje butiks unika varumärke. Detta är inte bara automatisering; det är ett nytt sätt att tänka på — och på det spåret så jobbar vi även just nu på något ännu större som kommer innan året är slut, säger Azddin Benberka hemlighetsfullt.

En annan satsning är partnerskapet med Ung Företagsamhet som innebär att alla UF-företagare i Sverige, 36.000 elever, erbjuds en kostnadsfri e-handelslösning via Quickbutik under hela sin UF-period.

På torsdagskvällen arrangerar Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen sin årliga MiH Guld-gala där man under festliga former ska hylla Nordvästra Skånes näringsliv.

Quickbutik konkurrerar i kategorin Årets Nytänkare med Sportscom och Klang.ai som Rapidus rapporterat om tidigare, samt Nadio.

Här är alla nominerade i de olika kategorierna:

Årets Nytänkare: Sportscom, Quickbutik, Klang.ai och Nadio

Årets Företag: Swep, Mildef, Lindab och KB Components.

Årets startup: Nothing Fishy, Della8, LaddaTillsammans och Prac.

Årets personlighet: Sophia Järnåsen, Ola Thufvesson, Eva Rydberg och Victor Dahl.

Årets marknadsförare: Forsea, Resurs Bank, Nordea Open och Peab.

Årets hjärta: Jonnie Nilsson – Ensamma vänner, Cityidrott Landskrona, Elins vänner, Kenneth Storvik / Fotbollsstiftelsen och Gatulaget.

Sölve Dahlgren

När Azddin Benberka började bygga sin e-handelsplattform trodde få att den skulle bli en av de största i Norden. Quickbutik är nu nominerat till Årets Nytänkare på MiH Guld-galan.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.