måndag 15 juli 2024

inloggad som

Förvärv dubblar Solid X

|  
|  

Konsultbolaget Solid X har ingått en avsiktsförklaring om att köpa Utvecklarbolaget och Utvecklarbolaget Backend Stockholm för 35 miljoner kronor. Köpet innebär att Solid X nästan dubblar i storlek.

Förvärvet, tillsammans kallat Utvecklarbolaget, är ett IT-konsultbolag i Stockholm. Köpet innebär att Malmöbaserade Solid X fördubblar sitt historiska rörelseresultat och ökar koncernens omsättning med 50 procent. Rörelseintäkterna för Utvecklarbolaget för verksamhetsåret 2022/2023 uppgår preliminärt till 52,5 Mkr med ett rörelseresultat om 5,8 Mkr, vilket motsvarar en rörelsemarginal om 11,1 procent.

– Det här känns som ett naturligt steg att ta, som kommer gynna oss både på kort och lång sikt. Vi får Utvecklarbolaget till ett bra pris och de gör exakt samma sak som Solid X, men i Stockholm där vi är svagast i dagsläget. Utvecklarbolaget blir en förlängd arm för oss som kommer med en redan uppbyggd bas av både kunder och konsulter, säger Solid X vd och huvudägare Filip Alexanderson.

Solid X bedömer att köpet av Utvecklingsbolaget kommer ha en positiv effekt på koncernens resultat under kommande verksamhetsår 2023/2024.

– Vi arbetar aktivt med att hitta fler förvärv, såväl i Sverige som Norge och Danmark. Om köpet av Utvecklingsbolaget tas emot väl blir det här startskottet för vår förvärvsstrategi, säger Filip Alexanderson.

Solid X affärsidé är att erbjuda sina konsulter höga löner, stor flexibilitet och många förmåner. Bolaget grundades 2001 som ett konsultbolag med fokus på IT och digitalisering. Idag har Solid X expanderat verksamheten till bland annat vårdsektorn och bolaget har cirka 150 konsulter som främst är verksamma i Norden. Under helåret 2021/2022 låg Solid X nettoomsättning på nästan 69 miljoner. I år har bolaget som mål att omsätta 200 miljoner.

Martin Linderoth

IT-konsulten Solid X köper ett Stockholmsbolag och dubblar i ett slag sin omsättning.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.


 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Youcruit i konkurs

  Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden.