fredag 26 april 2024

inloggad som

Spiideo i Lejonkulan

|  
|  

Nu släpps tredje avsnittet av Lejonkulan. Rapidus podcast gästas i dag av Spiideo och dess grundare, bluetooth-pionjären Örjan Johansson. Hur vet man när det är dags att dopa sig med VC-muskler?

Videoanalysföretaget Spiideo har passerat 100 miljoner kronor i återkommande intäkter, men är alltjämt uppstickaren i täten som slåss om andelarna världsmarknaden för sportanalys.

Spiideo var tidigt ute med sin teknik för videoanalys inom sport. I dag har bolaget kunder inom alla nivåer av internationell elitidrott, allt från Svenska Fotbollförbundet till Premier League och NHL.

Tre bolag har i dag täten på den globala marknaden och tävlar om andelarna. Spiideo är än så länge minst i gänget och trions uppstickare. De stora heter Pixellot och Hudl.

För att bli världsledande behöver den svenska uppstickaren doping, i form av internationella VC-muskler, det vill säga riskkapital. Frågan är bara när, en fråga som blir svårare att svara på i ett kallt investerarklimat.

Grundaren Örjan Johansson gästar dagens Lejonkulan och berättar bland annat om lärdomarna från att ha lett teamet på Ericsson som tog fram och etablerade bluetooth-tekniken som en internationell standard. Kommer Spiideo göra en liknande succé?

Efter bara två pilotavsnitt har Lejonkulan seglat upp på topplistan över Sveriges 25 mest populära business-poddar. Glöm inte att följa oss! Klicka här på Spotify och Apple Podcaster för att komma till programmet.

Hur vet man när det är dags att dopa sig med VC-muskler? Tredje avsnittet av Lejonkulan gästas av Spiideos grundare, bluetooth-pionjären Örjan Johansson.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.