fredag 1 mars 2024

inloggad som

Prevas slukar Lundabolag

|  ,
|  ,

Den börsnoterade IT-konsulten Prevas köper 51 procent av Dvel i Lund. Affären är ett led i Prevas ambition att växa i Sydsverige.

Prevas har huvudkontor i Västerås, har totalt 950 anställda och är noterat på Stockholmsbörsens small cap-lista. I koncernens region Syd, där de flesta arbetar på Malmökontoret, finns dock bara 50 personer. Den aktuella affären innebär att ytterligare 25 personer kan läggas till arbetsstyrkan.

– Vi har haft ögonen på Dvel en tid och affären har två syften, dels att Dvel kompletterar vårt erbjudande med expertis på hårdvara, dels att vi helt enkelt vill bli större i södra Sverige, säger Roland Ferngård, chef för region syd på Prevas (till vänster i bild).

Han sticker inte under stol med att han har ytterligare tillväxtplaner och tittar på fler förvärv i regionen, dock utan att ange någon målbild.

– Med den här affären får vi ett starkare fäste i syd och ett rejält kontor i Lund, fortsätter Roland Ferngård.

Prevas köper 51 procent av aktierna vilket innebär att Dvel kan konsolideras som ett dotterbolag i koncernen. Resterande 49 procent ägs av grundare och externa inveterare. Något pris anges inte.

Dvel tillverkar testsystem för hårdvara och erbjuder kundanpassade test- och mätsystem. Vd på Dvel är Riki Virc (th):

– Vi ser det här som en fantastisk möjlighet att öka vår tillväxt ytterligare. Med det decentraliserade paraply som Prevas erbjuder kan vi ta vara på fördelar som ett litet, agilt företag har. Samtidigt når vi ut till en betydligt större marknad, säger han i ett pressmeddelande.

Gunnar Wrede

IT-konsulten Prevas accelererar i Skåne och förvärvar nu ett Lundabolag. Det lär inte bli koncernens sista skånska affär.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.