tisdag 5 december 2023

inloggad som

Stort intresse för Malmös nya näringslivsresidens

|  
|  

I höst invigs ett residensprogram för utlänningar som vill jobba i Malmö. Första rundan hade mer än 600 ansökande – till fyra platser.

Kvartetten får ett månadslångt besök i staden inklusive tågresa, hotell, cykel och flera studiebesök hos företag.

– Framför allt får de ett sammanhang i Malmö, säger Pernilla Lavesson, affärsutvecklare på Media Evolution i Malmö som är initiativtagare till första upplagan av Malmö Residency.

Malmö Residency finansieras av Malmö stad, Atrium Ljungberg, Vasakronan, Wihlborgs och Vinge. Totalt deltar 50 företag och organisationer i Malmö i projektet, bland andra Oatly, Avalanche Studios, Telavox, MFF och Malmö Live.

– Projektet är community-drivet. Alla som deltar har varit med att utveckla idén.

Konceptet är inspirerat av de kreativa näringarna, som har en uppsjö av exempelvis olika konstnärs- eller författarresidenser.

Inriktningen för årets Malmö Residency är digitalisering, smarta städer, grön omställning och hållbart livsmedel.

– Men det kan vara vem som helst som kommer, det viktiga är att man vill ta in nya tankar och idéer. Det finns ingen baktanke att rekrytera de här personerna, men det kan nog ändå bli en effekt av programmet att de vill flytta hit, säger Pernilla Lavesson.

Emiliano Strauss

I höst invigs ett residensprogram för utlänningar som vill jobba i Malmö. Första rundan hade mer än 600 ansökande – till fyra platser.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Rekordsiffror för skånska hotell

    Det skånska hotellåret 2023 ser ut att överträffa förväntningarna efter en stark höst. Trots lågkonjunktur tror regionens hotellchefer att den positiva trenden fortsätter in i 2024, med Malmö som draglok.

  • Han tar ratten i golvkoncernen

    Golvkoncernen Inarea Group, skapat av investerarnärverket Small Cap Partners, gör en ledningsrokad. Ny vd som ska rigga bolaget för försäljning är Rikard Fransson.

  • Malmö in i nytt globalt nätverk

    På onsdagen fattar Malmös kommunstyrelse beslut om att gå med i det Tokyo-skapade hållbarhetsnätverket G-Nets. Minc ska få 1,2 Mkr för att driva medlemskapet.