måndag 4 december 2023

inloggad som

Crunchfish behöver pengar

|  
|  

Crunchfish har beslutat att genomföra en företrädesemission om 85 miljoner kronor. Mjukvarubolagets pengar räcker i dagsläget fram till årets slut.

Malmöbaserade Crunchfish utvecklar system för digitala betalningar i offline-läge. Bolaget har beslutat att genomföra en företrädesemission om 85 miljoner kronor.

– Vi hoppades in i det längsta på att kunna göra en riktad emission, men det föll. Företrädesemissionen gör vi för att vi behöver fylla på kassan. Pengarna ska användas till att vidareutveckla bolaget, säger Crunchfishs vd Joachim Samuelsson.

Crunchfish dras med en minskande kassareserv och i dagsläget har bolaget finansiering fram till årsskiftet. Än så länge har Crunchfish inte gjort några större kommersiella framsteg och enligt vd Joachim Samuelsson är förklaringen enkel.

– Vi har en spännande produkt som vi tror på, men det tar tid att få ut en ny produkt på marknaden, säger han.

Företrädesemissionen är garanterad till 60 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden från Corespring Invest, Nordic Underwriting, Buntel och Formue Nord Markedsneutral och ska godkännas på en extra bolagsstämma den 9 oktober. Utspädningseffekten uppgår till cirka 25 procent. När beskedet om företrädesemissionen kom på onsdagsmorgonen störtdök Crunchfishs aktie med 30 procent.

Martin Linderoth

Crunchfish har beslutat att genomföra en företrädesemission om 85 miljoner kronor. Mjukvarubolagets pengar räcker i dagsläget fram till årets slut.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad