onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Ny finanschef till Arjo

Medtech-jätten Arjo värvar en ny finanschef till koncernledningen i Niclas Sjöswärd, som tillträder sin nya roll i oktober. Han kommer senast från Getinge, ett annat av Carl Benetts bolag.

Andreas Wickell blir ny säljchef för teknikkonsulterna Tretton37. Han arbetade tidigare på konsultbolaget Smarkit och var nordisk säljchef på Enfo. Ett av hans fokusområden på Tretton37 blir att växa i Stockholm som är hans hemmaarena.

LU Holdings vd Christine Widstrand har blivit invald i styrelsen för FUHS, Föreningen universitetsholdingbolag i Sverige. Föreningen bildades 2005 och har samtliga 19 svenska universitetsholdingbolag som medlemmar.

Nya värvningar från Arjo, Tretton37 och FUHS.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Arjo trappar upp förvärvsagendan

    Medicinteknikjätten Arjo i Malmö köper ett franskt och ett tyskt bolag för totalt 70 miljoner kronor. Enligt vd Joacim Lindoff är det här första steget i en mer aktiv förvärvsagenda.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Norska pengar ska göra Great IT ”greit”

    Expansiva Great IT fortsatte växa under förra året. Samtidigt vände tidigare vinster till förlust på sista raden. Nu tar koncernen in norska pengar för att driva på den fortsatta tillväxtstrategin.

  • Dansken som köper Mason

    Danska Nextt Management, med Christian Hvashøj Schaarup i spetsen, förvärvar den Malmöbaserade förmedlaren av interimchefer Mason Executive Interim.

  • Lyft för Arjo

    Industrimannen Carl Bennets Malmöbolag Arjo lyfte på alla punkter under årets fjärde kvartal. En åldrande befolkning borgar för långsiktig tillväxt för bolagets vårdtekniska produkter.

  • Ny tjänst ska hitta rätt rekryterare

    Filip Morfiadakis och Jakob Roos är entreprenörerna bakom det nybildade företaget Recfinder, som utvecklar en tjänst för den som rekryterar att hitta rätt rekryterare.