tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Connect-chefen ryter till

|  
|  

Det är dags för investerare att börja slå till med investeringar. Det säger Charlotte Persson, vd för investeringsnäverket Connect region syd.

På torsdagen håller Connect säsongens sista pitch-event i Almis lokaler i centrala Malmö. Det är en blandad skara bolag som visar upp sig för investerarna, bland andra diabetesdiagnostikföretaget Lundoch Diagnostics, AR-bolaget Herosight och Omotion som tillverkar en trehjulig elbil.

– Vi arrangerar cirka tio pitch-events per år och är nog den organisation som har flest. Jag ser många uppstartsföretag och ser att kvaliteten har höjts på senare tid. Det senaste årets tuffa klimat har medfört att det är de riktig bra bolagen som kommer fram, säger Charlotte Persson.

Samtidigt har bolagsvärderingarna kommit ned rejält. Charlotte Persson vill inte ge någon siffra, men i andra sammanhang har det talats om 50-60 procent jämfört med toppen innan räntorna började stiga.

– Nu är det dags för investerarna att börja våga agera. Vi har ett unikt läge med hög kvalitet på bolag samtidigt som värderingarna är låga, säger hon och fortsätter:

– Det är kanske fel att säga att värderingarna var uppblåsta tidigare. Men nu känns det som att man både på bolags- och investerarsidan är mer jordnära och mindre vidlyftig.

Trots det tuffa marknadsklimatet på starupsidan har Connect fått fler medlemmar under året, till viss del till följd av att det kommer allt fler kvinnliga investerare och affärsänglar.

Gunnar Wrede

Det är dags för investerare att börja slå till med investeringar. Det säger Charlotte Persson, vd för investeringsnäverket Connect region syd.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.