tisdag 23 juli 2024

inloggad som

Probiotikabolag värvar schweizisk profil

Immune Biotech tar in en expert inom mikrobiomforskning och läkemedelsutveckling i styrelsen. Rekryteringen är avgörande för bolagets strategiska riktning och framtida tillväxt.

Lundabolaget Immune Biotechs syfte är att utveckla, marknadsföra och kommersialisera probiotiska produkter. För att accelerera framtida tillväxt, försäljning och internationalisering tar bolaget nu in mikrobiomexperten Kristin Wannerberger till bolagets styrelse.

– Vi är glada över att välkomna Kristin Wannerberger som styrelseledamot. Hennes gedigna erfarenheter och kunskaper kommer att bidra enormt till vår produktutveckling och våra framtidsplaner. Kristin är ett jättestort namn i vår bransch. Med sin nära koppling till både industrin och akademin kan hon attrahera investerare och kapital till bolaget, säger Immune Biotechs grundare och vd Shahram Lavasani.

Kristin Wannerberger är för närvarande ansvarig för externa innovationsprojekt på Ferring Pharmaceuticals i Schweiz. Hon är också ansvarig för flera externa forskningsallianser inom områdena gastrointestinal och reproduktiv medicin.

Martin Linderoth

Immune Biotech tar in en expert inom mikrobiomforskning och läkemedelsutveckling i styrelsen. Rekryteringen är avgörande för bolagets strategiska riktning och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Podd: Så gick det efter Darknästet

  Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

 • Så ska han dubbla försäljningen

  – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

 • Rapportflod vecka 29

  Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

 • Enzymatica byter affärsmodell

  Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.