torsdag 25 april 2024

inloggad som

Immunovia byter vd

|  
|  

Rapidus rapporterade förra veckan att Immunovias styrelseordförande och grundare Carl Borrebaeck planerar att lämna bolaget. Kort därpå meddelade Immunovia att man också byter vd.

Ny vd blir Jeff Borcherding, som hittills varit ansvarig för Immunovias dotterbolag i USA. Han ersätter Philipp Matthieu, som genomfört en omstrukturering av bolaget med mer fokus på försäljning i USA och en mer slimmad organisation i Lund. Immunovias första produkt är ett test för tidig upptäckt av cancer i bukspottskörteln.

– Vi ser inte längre någon direkt anledning att ha en vd i Sverige, när all kommersiell aktivitet sker i USA. När vi anställde Jeff var det första steget mot att göra honom till koncernchef, säger Immunovias grundare och styrelseordförande Carl Borrebaeck.

Vad innebär detta för verksamheten i Lund? 

–  Den är givetvis fortfarande väldigt viktig och ska fortsätta att leda vår tekniska utveckling. Jag ser inte att organisationen behöver slimmas ännu mer, säger han.

Carl Borrebaeck är fortfarande en av Immunovias tre största aktieägare, men ska ställa sin styrelseplats till förfogande vid nästkommande årsstämma.

Emiliano Strauss

Rapidus rapporterade förra veckan att Immunovias styrelseordförande och grundare Carl Borrebaeck planerar att lämna bolaget. Kort därpå meddelade Immunovia att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.