tisdag 23 juli 2024

inloggad som

Immunovia byter vd

|  
|  

Rapidus rapporterade förra veckan att Immunovias styrelseordförande och grundare Carl Borrebaeck planerar att lämna bolaget. Kort därpå meddelade Immunovia att man också byter vd.

Ny vd blir Jeff Borcherding, som hittills varit ansvarig för Immunovias dotterbolag i USA. Han ersätter Philipp Matthieu, som genomfört en omstrukturering av bolaget med mer fokus på försäljning i USA och en mer slimmad organisation i Lund. Immunovias första produkt är ett test för tidig upptäckt av cancer i bukspottskörteln.

– Vi ser inte längre någon direkt anledning att ha en vd i Sverige, när all kommersiell aktivitet sker i USA. När vi anställde Jeff var det första steget mot att göra honom till koncernchef, säger Immunovias grundare och styrelseordförande Carl Borrebaeck.

Vad innebär detta för verksamheten i Lund? 

–  Den är givetvis fortfarande väldigt viktig och ska fortsätta att leda vår tekniska utveckling. Jag ser inte att organisationen behöver slimmas ännu mer, säger han.

Carl Borrebaeck är fortfarande en av Immunovias tre största aktieägare, men ska ställa sin styrelseplats till förfogande vid nästkommande årsstämma.

Emiliano Strauss

Rapidus rapporterade förra veckan att Immunovias styrelseordförande och grundare Carl Borrebaeck planerar att lämna bolaget. Kort därpå meddelade Immunovia att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.