fredag 3 maj 2024

inloggad som

Solid X ska spränga miljardvallen…

|  
|  

Det Malmöbaserade konsultbolaget Solid X uppdaterar sina finansiella mål och siktar på att passera en nettoomsättning på 1 miljard kronor.

Solid X affärsidé är att erbjuda sina konsulter höga löner, stor flexibilitet och många förmåner. Bolaget grundades 2001 som ett konsultbolag med fokus på IT och digitalisering. Idag har Solid X expanderat verksamheten till bland annat vårdsektorn och bolaget har cirka 150 konsulter som främst är verksamma i Norden. Under helåret 2021/2022 låg SolidX nettoomsättning på nästan 69 miljoner. I år har bolaget som mål att omsätta 200 miljoner.

De nya finansiella målen innebär att bolaget ska upprätthålla en årlig nettoomsättningstillväxt om 50-100 procent på medellång sikt. På lång sikt ska Solid X passera en nettoomsättning om 1 miljard.

– Det är fullt rimliga mål. Tittar vi historiskt så speglar de nya målsättningarna den tillväxtresa som Solid X har genomgått sedan noteringen på Spotlight 2021. Jag tror att vi kan passera en nettoomsättning på en miljard inom fem till tio år, säger Solid X vd Filip Alexanderson.

Solid X ska växa såväl organiskt som genom strategiska företagsförvärv. För att uppnå de nya målen har bolaget ingått ett samarbete med Mangold fondkommission, som har fått i uppdrag att granska, analysera och kontakta potentiella förvärvskandidater.

– Det finns en betydande tillväxtpotential i att konsolidera konsultbranschen för att skapa tillväxt och synergier. Denna process är tidskrävande och därmed blir Solid X samarbete med Mangold avgörande för att vi ska kunna upprätthålla en stark organisk tillväxt, säger Filip Alexanderson.

Martin Linderoth

Det Malmöbaserade konsultbolaget Solid X uppdaterar sina finansiella mål och siktar på att passera en nettoomsättning på 1 miljard kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.