tisdag 9 juli 2024

inloggad som

Glad Påsk!

|  

Krönika av Gunnar Wrede

Kära läsare. Här kommer ett nyhetsbrev på självaste skärtorsdagen – med ett godisreportage dagen till ära. Det är inte alla skärtorsdagar som Rapidus kommit ut förr om åren. Men nu höjer vi ambitionsnivån.

Ett dagligt nyhetsbrev är ett litet monster som ska matas med artiklar varje dag året runt. Eller i vårt fall fyra dagar i veckan. Det är vad Rapidus redaktion hittills har varit dimensionerad för enligt vår intäkt/kostnadskalkyl.

Men, som jag sa till er som var på Rapiduskalaset härom veckan, vi har en rad idéer om hur vi ska göra Rapidus snyggare, bättre, intressantare och ännu mer relevant. En redaktionell breddning av innehållet har jag redan kommenterat i en tidigare krönika. Min förhoppning är att våra nya åtgärder kommer att locka fler prenumeranter och därmed skapa större intäkter som vi kan omsätta i ännu bättre journalistik. Några av vårens kommande nyheter är ny design, ny sajt, en podd och inte minst återupptagna nätverksträffar.

Ett par ord om sajten: Rapidus affärsidé har i alla år varit att förmedla nyheter i form av ett mailat nyhetsbrev där hela innehållet finns med i mailet. Sajten har inte prioriterats eftersom det inte funnits något incitament för dig som läsare att besöka den. Det ska det bli ändring på.

Sajten ska fungera som alla andra tidningar på nätet. Betalvägg, japp precis som nu, men bakom den ska sajten vara överskådlig, användarvänlig och enkelt sökbar. Vårt arkiv med 22 års artiklar är en guldgruva för den som vill göra research kring bolag och personer i vår region. Men var beredd på att alla våra artiklar i det mailade nyhetsbrevet kanske inte visas i sin helhet i framtiden. Avskurna artiklar förses med en läs mer-knapp som länkar till hela artikeln på sajten. Detta gör vi för att kunna ge dig det mervärde vi kan ha på sajten, men som inte fungerar i nyhetsbrevet.

Sist men inte minst är det fantastiskt roligt att återuppta våra nätverksträffar efter det trista pandemiuppehållet. Rapidus grundare Jan Wifstrand kommer att hålla i våra frukostar med som vanligt intressanta gäster och frågeställningar. Själv kommer jag att hålla i ett antal after works. Du som Rapidusläsare tillhör vårt exklusiva nätverk och kommer såklart att bli inbjuden. Här är vi dock beroende av sponsorer. Om du vill samarbeta med oss kring en spännande frukost eller AW, så är det bara att höra av sig. Hint hint…

Med dessa ord vill jag önska dig en riktigt glad påsk! Vi återkommer i din mailkorg på tisdag, den 11 april.

Krönika av Gunnar Wrede Kära läsare. Här kommer ett nyhetsbrev på självaste skärtorsdagen – med ett godisreportage dagen till ära. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Tunga utmaningar i Höganäs

  Metallpulvertillverkaren Höganäs är inne i en storm av utmaningar. Företaget i nordvästra Skåne är Sveriges sjuttonde största utsläppare av koldioxid. Så kan det inte fortsätta. Och vd Henrik Ager berättar vad omställningen till elbilar innebär.
  – Vi har fyra-fem år på oss att ställa om, säger han i en intervju med Rapidus.

 • Renstädat i Wihlborgs

  Wihlborgs befinner sig mycket nära toppen av sina räntekostnader. Samtidigt ser nedskrivningarna av fastighetsvärden ut att närma sig slutet. Det framgick när fastighetsbolaget med vd Ulrika Hallengren presenterade rapporten för andra kvartalet på måndagen.

 • Hänt i vecka 27

  Förvärv och försäljningar. Det händer saker i det skånska näringslivet även efter att sommarlugnet börjat lägga sig. Här är en summering av de viktigaste affärsnyheterna under den gångna veckan.


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Sälja eller sälja ut?

  Skånska etablerade företagare skrattar hela vägen till banken när de säljer sina företag. Kommer fler att säljas? Ja, det är högst sannolikt. Det är ju kul för aktieägarna, men tråkigt för regionen.

 • Hur svårt kan det vara med fredlig samlevnad?

  Idag, den 16 maj, är det Internationella dagen för fredlig samlevnad. Dagen är utsedd av FN. Efter Eurovision-veckan, som gett oss Malmöbor en påminnelse på nära håll om hur svårt det är med fredlig samlevnad, känns denna dag som en nyttig påminnelse.

 • Så väcker du journalistens intresse

  Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

 • Medtech-bolagen väljer bort Sverige

  Svensk medtech håller världsklass, men det är USA som först får ta del av vår innovation. Vi får nöja oss med gårdagens teknik. Jan Dahlqvist, riskkapitalist och programledare i podden Lejonkulan, gör en spaning.

 • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

  Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

 • AW med en offensiv försvarsindustri

  Saab flaggar för en möjlig expansion för ubåtsfabriken i Landskrona, utöver vad som tidigare kommunicerats. Det avslöjade Saabs vice ordförande Bert Nordberg på Rapidus AW med försvarsindustrin på onsdagen. Hela panelen ser stora skånska möjligheter inom försvar och säkerhet. Även för civila företag och startups.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Grattis, du är en 34:a!

  Hej! Vi på Rapidus vill gratulera dig och ditt bolag till utnämningen som en av årets 34:or. Du som grundare […]

 • Träffa årets hetaste unga entreprenörer!

  Den 14 november firar vi årets 34:or. Det finns fortfarande ett fåtal platser kvar. Anmäl dig här.