fredag 9 juni 2023

inloggad som

Glad Påsk!

|  

Krönika av Gunnar Wrede

Kära läsare. Här kommer ett nyhetsbrev på självaste skärtorsdagen – med ett godisreportage dagen till ära. Det är inte alla skärtorsdagar som Rapidus kommit ut förr om åren. Men nu höjer vi ambitionsnivån.

Ett dagligt nyhetsbrev är ett litet monster som ska matas med artiklar varje dag året runt. Eller i vårt fall fyra dagar i veckan. Det är vad Rapidus redaktion hittills har varit dimensionerad för enligt vår intäkt/kostnadskalkyl.

Men, som jag sa till er som var på Rapiduskalaset härom veckan, vi har en rad idéer om hur vi ska göra Rapidus snyggare, bättre, intressantare och ännu mer relevant. En redaktionell breddning av innehållet har jag redan kommenterat i en tidigare krönika. Min förhoppning är att våra nya åtgärder kommer att locka fler prenumeranter och därmed skapa större intäkter som vi kan omsätta i ännu bättre journalistik. Några av vårens kommande nyheter är ny design, ny sajt, en podd och inte minst återupptagna nätverksträffar.

Ett par ord om sajten: Rapidus affärsidé har i alla år varit att förmedla nyheter i form av ett mailat nyhetsbrev där hela innehållet finns med i mailet. Sajten har inte prioriterats eftersom det inte funnits något incitament för dig som läsare att besöka den. Det ska det bli ändring på.

Sajten ska fungera som alla andra tidningar på nätet. Betalvägg, japp precis som nu, men bakom den ska sajten vara överskådlig, användarvänlig och enkelt sökbar. Vårt arkiv med 22 års artiklar är en guldgruva för den som vill göra research kring bolag och personer i vår region. Men var beredd på att alla våra artiklar i det mailade nyhetsbrevet kanske inte visas i sin helhet i framtiden. Avskurna artiklar förses med en läs mer-knapp som länkar till hela artikeln på sajten. Detta gör vi för att kunna ge dig det mervärde vi kan ha på sajten, men som inte fungerar i nyhetsbrevet.

Sist men inte minst är det fantastiskt roligt att återuppta våra nätverksträffar efter det trista pandemiuppehållet. Rapidus grundare Jan Wifstrand kommer att hålla i våra frukostar med som vanligt intressanta gäster och frågeställningar. Själv kommer jag att hålla i ett antal after works. Du som Rapidusläsare tillhör vårt exklusiva nätverk och kommer såklart att bli inbjuden. Här är vi dock beroende av sponsorer. Om du vill samarbeta med oss kring en spännande frukost eller AW, så är det bara att höra av sig. Hint hint…

Med dessa ord vill jag önska dig en riktigt glad påsk! Vi återkommer i din mailkorg på tisdag, den 11 april.

Krönika av Gunnar Wrede Kära läsare. Här kommer ett nyhetsbrev på självaste skärtorsdagen – med ett godisreportage dagen till ära. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl