fredag 18 oktober 2024

inloggad som

Positivt från Alligator och Cyxone

De båda läkemedels- och biotechbolagen Alligator och Cyxone lyfte på börsen i dag på måndagen, sedan båda släppt pressmeddelanden med positiva nyheter.

Cyxone finns i Malmö och utvecklar behandlingar mot autoimmuna sjukdomar. Bolaget meddelade efter börsens stängning på fredagen att bolaget fått besked av det amerikanska patentverket om ett preliminärt godkännande. Det gäller en patentansökan för substansen Rabeximod mot svår ledgångsreumatism. Efter definitivt godkännande kommer patentet att gälla till år 2042.

Cyxones aktie, noterad på Frist North, steg med 28 procent på måndagmorgonen.

Alligator Bioscience i Lund steg inledningsvis med 10 procent på måndagen. Det efter nyheten att bolaget erhållit ett godkännande från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA att inleda en klinisk fas 2-studie med kandidaten mitazalab hos patienter med urinblåsecancer.

– Detta godkännande möjliggör för oss att fortsätta den kliniska utvecklingen av vår nyckelkandidat mitazalimab i ytterligare en indikation, urinblåsecancer, skriver vd Søren Bregenholt i ett pressmeddelande.

Alligator bedriver sedan tidigare en fas 2-studie med mitazalab mot bukspottskörtelcancer.

Trots måndagens uppgångar står de båda aktierna långt under de nivåer som gällde för ett par år sedan.

De båda läkemedels- och biotechbolagen Alligator och Cyxone lyfte på börsen i dag på måndagen, sedan båda släppt pressmeddelanden med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Hon blir Krinovas nya vd

    Finanskvinnan Ulrika Hasselgren tillträder som ny vd för Krinova Incubator & Science Park i början av januari. Hon kommer närmast från rollen som hållbarhetschef i Coeli-gruppen.

  • Arjo rasar i dagens rapportflod

    Rapportsäsongen är i gång och börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal börjar strömma in. Bland dagens rapporter finns Arjo, Swedish Logistic Property och Hansa Biopharma.