måndag 25 september 2023

inloggad som

Techjättar ger Lundabolag internationell skjuts

|  
|  

Logistikteknikbolaget Sib Solutions drar nytta av partnerskap med IBM och Axis i sin internationella expansion. Bolaget vill nu etablera sig i fler länder, framför allt i Europa.

Sib Solutions utvecklar system för logistikövervakning. Det är en AI-baserad produkt, som med hjälp av videoövervakning där godset hanteras, kan varna direkt om något blir felhanterat. Utöver huvudkontoret i Lund har det så kallade logtech-bolaget dotterbolag och personal i USA, Storbritannien och Nederländerna.

– Det är våra brofästen för vidare expansion. Vi tittar framför allt på Europa. Länder som Tyskland, Frankrike och Spanien är väldigt intressanta marknader för oss. Sedan har vi ju flera kunder med globala verksamheter. Det är möjligt att vi till exempel etablerar oss i Asien, men då som en konsekvens av att vi följer med våra kunder dit, säger Sib Solutions vd Stefan Borg (i mitten).

Han grundade bolaget tillsammans med Staffan Persson (tv) och Lennart Bergström (th). Till sin hjälp i jakten på nya kunder har bolaget IBM och Axis Communications, som står för hårdvaran i systemet.

– De finns etablerade i hela världen, har folk ute på marknaden och kontakter med många potentiella kunder för oss. Samarbetet innebär att de tipsar om oss där ute och går i god för att vi står för samma värden som dem, som kvalitet och långsiktighet.

Har samarbetet lett till några konkreta affärer?

– Det har det säkert, åtminstone medverkat till det. För oss som är små och okända hjälper det väldigt mycket att ha etablerade varumärken med starkt förtroende bakom sig. Förutom King Solutions i USA har vi på senare tid tecknat avtal med ett större industriföretag i Holland och med en global tillverkare av industriella fordon.

Sib Solutions fick i vintras också ett tillskott i delägarlistan med Scanias nya miljardfond, Scania Growth Capital II, som investerade 50 miljoner kronor i bolaget.

– Vi följer en tydlig plan för kapitalanskaffning. Hittills har vi tagit in kapital fyra gånger enligt plan, ungefär 135 miljoner sammanlagt, och vi har en plan för nästa och nästnästa. Nästa blir vår största hittills, tidigast nästa år, säger Stefan Borg.

Emiliano Strauss

Logistikteknikbolaget Sib Solutions drar nytta av partnerskap med IBM och Axis i sin internationella expansion. Bolaget vill nu etablera sig […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad