fredag 24 maj 2024

inloggad som

Elonroad växer i Lund

|  
|  

Elvägsbolaget Elonroad siktar på att dubbla personalstyrkan till 40 anställda innan årets slut, enligt bolagets vd Karin Ebbinghaus.

– Vi har nu runt 20 anställda och ett antal konsulter, men måste växa för att kunna möta förväntad kundefterfrågan, säger hon.

Orsaken till nyanställningarna är framför allt en förväntad ökning av ordrar på bolagets stationära parkeringsladdare. De laddskenor för elfordon som bolaget utvecklat, som ska ligga i vägbanan för att elbilar ska laddas under färd, används här för att ladda stillastående transportfordon trådlöst medan de lastas och lossas.

– Det finns ett stort intresse för vår mycket enkla laddinfrastruktur. Vi har redan ett samarbete med restauranggrossisten Martin & Servera samt långtgående diskussioner med flera distributörer och hamnar, säger Karin Ebbinghaus.

Elonroads elvägar som laddar bilar i farten är fortfarande under testning på olika platser i Sverige.

Elisabet Ottosson

Elvägsbolaget Elonroad siktar på att dubbla personalstyrkan till 40 anställda innan årets slut, enligt bolagets vd Karin Ebbinghaus. – Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.