lördag 28 september 2024

inloggad som

Notering inställd efter vd-lögner

|  
|  

Imorgon skulle teknikbolaget Meew börsnoterats på Spotlight. Men noteringen är inställd och hela styrelsen har avgått. Detta sedan det framkommit att bolagets vd Armin Kavousi ljugit om sina utbildningsmeriter.

Danska Meews verksamhet spänner från utbildning och IT-konsulting till investeringsverksamhet och utveckling av egna produkter. Allting var krattat och klart inför bolagets notering på Spotlight som var planerad till i morgon. Men för en kort tid sedan briserade bomben att Meews vd Armin Kavousis ljugit om sina utbildningsmeriter, något som danska affärstidningen Finans var först med att avslöja. Armin Kavousi påstod sig ha avlagt en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham. Något som enligt avslöjandet inte stämmer.

Armin Kavousi har tvingats bort från vd-posten samtidigt som han har reducerat sitt innehav i Meew. Hela bolagets styrelse har också valt att avgå. Meews tidigare styrelse bestod av ordförande Sam Jalaei, vice ordförande Anders Wall samt styrelseledamöterna Gitte Jürgens och Thomas Ramsøy.

Meews medgrundare Peter Funch har tagit över som vd. Enligt bolaget försöker man nu hitta en ny styrelse, återupprätta förtroendet bland investerarna samt hitta alternativa vägar för tillväxt. Rapidus har sökt Peter Funch för en kommentar.

Martin Linderoth

Imorgon skulle teknikbolaget Meew börsnoterats på Spotlight. Men noteringen är inställd och hela styrelsen har avgått. Detta sedan det framkommit […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Arjo trappar upp förvärvsagendan

    Medicinteknikjätten Arjo i Malmö köper ett franskt och ett tyskt bolag för totalt 70 miljoner kronor. Enligt vd Joacim Lindoff är det här första steget i en mer aktiv förvärvsagenda.

  • ”Syftet med I Love Lund är inte att dricka öl och köpa Alfa Laval”

    Med lokalt kapital vill I Love Lund värna om stadens små innovationsbolag och ser sig som lösningen på ett demokratiskt problem. Ändå minskar andelen onoterat i portföljen vilket får bolagets vd att ligga sömnlös.

  • Henrik Zetterberg investerar i Liveday

    Tidigare NHL-stjärnan Henrik Zetterberg är en av två nya investerare då evenemangsplattformen Liveday reser nya pengar. Nyförvärvet kan öppna dörrar till hockeyn.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.