lördag 30 september 2023

inloggad som

Krinova hackar mat

|  
|  

Nästa vecka ska ”hackare” – studenter och småbolag – på 48 timmar lösa åtta utmaningar på temat datadrivna matsystem. Detta på initiativ av Kristianstads innovationshub Krinova.

– Detta är vårt sjätte food hack, en innovationstävling som ska ge början till lösningar på verkliga case, och förhoppningsvis även bidra till framtida samarbeten. Tävlingen är ett koncentrat av det Krinova gör i vanliga fall. Vi vill skapa en neutral mötesplats, där olika kulturer och aktörer som brinner för livsmedel och hållbarhet samlas, säger Elin Carleke, ansvarig för eventet.

Några skånska aktörer som lämnat in utmaningar är Stadsmissionen i Malmö, Balsgård Foodtech i samarbete med Högskolan i Kristianstad, Farmers First, Angry Camel och Mossagården tillsammans med Chalmers. Utmaningarna handlar bland annat om hur man kan skynda på hållbarhetslösningar för underhåll av jordbruksmaskiner samt hur data som samlas från djur märkta med taggar i form av sensorer bäst ska användas.

Elisabet Ottosson

Nästa vecka ska ”hackare” – studenter och småbolag – på 48 timmar lösa åtta utmaningar på temat datadrivna matsystem. Detta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad