tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Krinova hackar mat

|  
|  

Nästa vecka ska ”hackare” – studenter och småbolag – på 48 timmar lösa åtta utmaningar på temat datadrivna matsystem. Detta på initiativ av Kristianstads innovationshub Krinova.

– Detta är vårt sjätte food hack, en innovationstävling som ska ge början till lösningar på verkliga case, och förhoppningsvis även bidra till framtida samarbeten. Tävlingen är ett koncentrat av det Krinova gör i vanliga fall. Vi vill skapa en neutral mötesplats, där olika kulturer och aktörer som brinner för livsmedel och hållbarhet samlas, säger Elin Carleke, ansvarig för eventet.

Några skånska aktörer som lämnat in utmaningar är Stadsmissionen i Malmö, Balsgård Foodtech i samarbete med Högskolan i Kristianstad, Farmers First, Angry Camel och Mossagården tillsammans med Chalmers. Utmaningarna handlar bland annat om hur man kan skynda på hållbarhetslösningar för underhåll av jordbruksmaskiner samt hur data som samlas från djur märkta med taggar i form av sensorer bäst ska användas.

Elisabet Ottosson

Nästa vecka ska ”hackare” – studenter och småbolag – på 48 timmar lösa åtta utmaningar på temat datadrivna matsystem. Detta […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.