torsdag 21 november 2024

inloggad som

Bomill och Acrinova öppnar investeringsrundor

|  ,
|  

Malmöbaserade Bomill, som utvecklar maskiner för spannmålssortering, föreslår en företrädesemission på 21,9 miljoner kronor. Bolagets aktie rasade med 30 procent efter beskedet.

Bomill, noterat på First North och Årets Rapidusföretag 2015, har de senaste åren visat en sjunkande omsättning. Försäljningen landade 2022 på 578.000 kronor. Bolaget gjorde så sent som i maj 2022 en nyemission på 21,3 miljoner kronor, det inför lanseringen av en ny generation av sina maskiner.

Det nya kapitalet ska nu gå till att skala upp kommersialiseringen och att fortsätta driva verksamheten. 59 procent av företrädesemissionen är garanterad av nuvarande ägare samt anställda. Ingen på Bomill gick på måndagen att nå för en kommentar.

Även fastighetsbolaget Acrinova beslutar om en företrädesemission, denna på knappt 26 miljoner kronor. Syftet är att finansiera en fortsatt expansion.

Hela emissionen är garanterad av de befintliga ägarna Malmöhus Invesa, Svedulfs Fastighets Aktiebolag och Olavia. Bolaget har i nuläget fastigheter till ett värde av cirka 2 miljarder kronor.

– Vi är ett växande bolag med en långsiktig vision att växa på fastighetsmarknaden,
Vårt mål är att inneha fastigheter till ett värde på 4-5 miljarder kronor om några år. Men vi ska även investera i energieffektiviseringar för att minska våra kostnader och påverkan på miljön, Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Han pekar på att de sjunkande priserna på fastighetsmarknaden gör läget extra intressant för investeringar.

– Under sommaren och hösten tror vi det kommer att bli intressant att köpa fastigheter. Sedan letar vi nya projekt och har fyra byggprojekt gång idag, säger Ulf Wallén, vd för Acrinova.

Mette Carlbom

Malmöbaserade Bomill, som utvecklar maskiner för spannmålssortering, föreslår en företrädesemission på 21,9 miljoner kronor. Bolagets aktie rasade med 30 procent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • … men tungt år för Skånes näringsliv

    Fler delar inom det skånska näringslivet står inför stora utmaningar. Det framgår av höstens utgåva “Skånsk konjunktur 2024”, som ges ut av Sparbanken Skåne och Øresundsinstituttet. Dessa är utmaningarna.

  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.


  • Alfa Laval spår kraftig tillväxt

    Alfa Laval räknar med en rejält ökad försäljning under kommande år. Den globala energiomställningen, med nya affärsområden, är en viktig drivkraft. Se här hur mycket vd Tom Erixon räknar med att växa.

  • ”Det är dags att satsa”

    Malmöbaserade Haki Safety som tillverkar byggnadsställningar har lämnat sparbetingen bakom sig. Med ett förvärv för 100 Mkr markerar vd Sverker Lindberg att det är dags att satsa.

  • Thule gör miljardförvärv

    Fritidsprylföretaget Thule i Malmö köper australiensiska Quad Lock som tillverkar mobiltelefonhållare för cyklar och motorcyklar. – Nu tar vi Thule till nästa nivå, säger vd Mattias Ankarberg.

  • Bimobject trotsar byggkonjunkturen

    Malmöbolaget Bimobject, med EQT som största ägare, trotsar den tuffa byggkonjunkturen med både ökad omsättning och en vändning til vinst. Vd Martin Lind berättar vad som hänt.

  • Kontorshotell bildar branschförening

    Efter några tuffa år samlar sig kontorshotellen och coworking-aktörerna i en ny branschorganisation. En av styrelsemedlemmarna är Mindparks Sanna Ekström som säger att konsolidering väntar i branschen.

  • Lättnadsrally i Thule

    Börsbolagens rapporter för årets tredje kvartal fortsätter att strömma in. Bland dagens rapporter finns Haki Safety, Swedencare, Lime Technologies och Thule som fick aktiemarknaden att pusta ut.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.

  • Den i särklass svåraste frågan

    Stålkoncernen Areco har vuxit med lönsamhet genom pandemi och byggkris. De kommande fyra åren tänker ägaren Peter Areskog dubbla koncernens omsättning och bli störst i Norden inom byggplåtsprodukter. Men det är inte den svåraste frågan han funderar på.

  • Easy Depot expanderar och siktar på börsen

    Malmöbaserade Easy Depot, med flera kända näringslivsprofiler i ägarlistan, siktar på 70 miljoner i en pågående emission. Samtidigt har fastighetsbolaget landat ett avtal med byggjätten Skanska. Vd Sofia Wäborg blickar nu mot börsen.