tisdag 16 juli 2024

inloggad som

På nytt jobb

Immunovia har värvat Karl Stone, doktor i biokemisk teknik vid University College London, som från och med i dag är Lundabolagets nya operativa chef, COO. Han var med och grundade det brittiska bolaget Oxford Gene Technology, som specialiserar sig på genforskning, och var under pandemin verksamhetschef för ett av Storbritanniens covid-testlabb. Karl Stone ska bland annat ansvara över Immunovias forskning och utveckling.

Smile Incubator får en ny affärsutvecklingscoach i Thomas Areschoug, med erfarenhet från bland annat Invest in Skåne och Business Sweden. Han är molekylärbiolog, disputerade vid Lunds universitet 2002 och har arbetat för Smile-bolaget Xintela samt dess dotterbolag Targinta. På Smile ska han även ansvara för inkubatorns industrikontakter.

Immunovia har värvat Karl Stone, doktor i biokemisk teknik vid University College London, som från och med i dag är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.