måndag 25 september 2023

inloggad som

Simris Alg vill byta namn

|  
|  

Simris Algs styrelse föreslår att bolaget byter namn till Simris Group. Ett extrainkallat möte där aktieägarna ska rösta om namnändringen sker inom kort.

Bakgrunden till det föreslagna namnbytet är både en långsiktig strategi för att bredda alg-verksamheten till fler områden än livsmedel, och att namnet ska bli mer internationellt gångbart. Bolaget har tidigare haft en väldigt begränsad försäljning av sina algbaserade omega-3 tillskott och då i USA. Först nu i januari godkändes det för försäljning inom EU.

Simris Alg köpte under förra året det tyska bolaget Cyano Biotech, som jobbar med forskning och utveckling med fokus på algers medicinska egenskaper.

– Vi planerar att bygga en verksamhet som sträcker sig över flera områden, genom målinriktade förvärv av bolag under samma paraply. I den här industrin finns det många små bolag. Det är en långsiktig plan på upp mot 15 år fram i tiden, säger Julian Read, vd för Simris Alg.

Mette Carlbom

Simris Algs styrelse föreslår att bolaget byter namn till Simris Group. Ett extrainkallat möte där aktieägarna ska rösta om namnändringen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad