tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Simris Alg vill byta namn

|  
|  

Simris Algs styrelse föreslår att bolaget byter namn till Simris Group. Ett extrainkallat möte där aktieägarna ska rösta om namnändringen sker inom kort.

Bakgrunden till det föreslagna namnbytet är både en långsiktig strategi för att bredda alg-verksamheten till fler områden än livsmedel, och att namnet ska bli mer internationellt gångbart. Bolaget har tidigare haft en väldigt begränsad försäljning av sina algbaserade omega-3 tillskott och då i USA. Först nu i januari godkändes det för försäljning inom EU.

Simris Alg köpte under förra året det tyska bolaget Cyano Biotech, som jobbar med forskning och utveckling med fokus på algers medicinska egenskaper.

– Vi planerar att bygga en verksamhet som sträcker sig över flera områden, genom målinriktade förvärv av bolag under samma paraply. I den här industrin finns det många små bolag. Det är en långsiktig plan på upp mot 15 år fram i tiden, säger Julian Read, vd för Simris Alg.

Mette Carlbom

Simris Algs styrelse föreslår att bolaget byter namn till Simris Group. Ett extrainkallat möte där aktieägarna ska rösta om namnändringen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.