fredag 19 april 2024

inloggad som

Nexam vill göra plast mer återvinningsbart

|  
|  

Plastutvecklingsföretaget Nexam Chemical i Lomma ökade omsättningen under 2022, men även förlusten ökade. Bolaget vill djupare in i plaståtervinning.

Nexam tillverkar tillsatser till olika plaster som förbättrar dess egenskaper, som att den blir värmetålig eller extra stark. Tillsatserna säljs till plastindustrin. En tillämpning som företaget har satsat hårt på är vingar till vindkraftverk.

– Tillsatser som används till PET-skum för vindkraftverksvingar har en lugn period. Det är det är det enda som varit dåligt under 2022. Däremot är plaståtervinning ett mycket aktivt område som vi vill rikta oss till mer. Här kommer vi söka marknadssegment som till exempel kläder av polyester och PET-flaskor där våra tillsatser kan göra plasten mer hållbar, säger Nexams vd Johan Arvidsson i bokslutsrapporten som kom på torsdagen.

Omsättningen för helåret blev 223 miljoner kronor vilket var en marginell stigning medan rörelseresultatet blev minus 12 miljoner, mot minus 4 miljoner året innan.

Gunnar Wrede

Plastutvecklingsföretaget Nexam Chemical i Lomma ökade omsättningen under 2022, men även förlusten ökade. Bolaget vill djupare in i plaståtervinning. Nexam […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.