torsdag 13 juni 2024

inloggad som

Kvartalsrapporter

|  , ,

I dag trädde de skånska bolagen in i rapportsäsongen. Rapidus ambition är bevaka de vi tycker är intressanta, utan att göra anspråk på att täcka samtliga. I dag fick du vårt nyhetsbrev lite extra sent eftersom vi inväntade Beijer Groups rapport som kom kl 13.00.

Beijer Electronics Group

Beijer Group ökade omsättningen med 31 procent till 2,1 miljarder kronor under helåret. För fjärde kvartalet för ökningen 26 procent. Rörelseresultatet steg och det gjorde även lönsamheten.

– För Beijer Group innebar det fjärde kvartalet 2022 ett starkt avslut på ett rekordår, med fortsatt stabil orderingång och kraftig tillväxt för försäljning och resultat. Jag är stolt och glad över att summera ett starkt år, men vi är inte nöjda utan ser potential att prestera ännu bättre, skriver vd Jenny Sjödahl i rapporten.

Koncernen består av två affärsområden – Beijer Electronics som tillverkar bildskärmar och mjukvara för styrning av industrimaskiner, samt Westermo som utvecklar digitala lösningar för järnväg och kraftindustrin. Aktien föll initialt på rapporten.

Arjo
Industrimannen Carl Bennets Malmöbolag Arjo, som säljer och hyr ut hjälpmedel till vården, visade upp ett växande resultat jämfört med 2021. Omsättningen för 2022 blev nästan 10 miljarder kronor. Även det fjärde kvartalet låg något över samma kvartal föregående år. Trots det låg tillväxt i både omsättning och resultat under förväntan och utdelningen sänks.

– Vi stänger ett år där tillväxten framför allt dämpats av lägre uthyrningsvolymer inom intensivvård i USA jämfört med 2021. Justerat för detta växer koncernen med cirka 3 procent organiskt under 2022, kommenterar vd Joacim Lindoff i rapporten.

Hoodin
Malmöbolaget Hoodin visar en fortsatt nedåtgående trend för 2022. Nettoomsättningen landade på 826.000 kronor, jämför med 1,2 miljoner kronor år 2021. 

Hoodin tar fram en mjukvara som nischas på en vald målgrupp och som bevakar vad som sägs om kunden på internet. 

Medicinteknikbolag, som behöver leva upp till EU:s nya regelverk för marknadsövervakning av sina produkter, har blivit en växande marknad. Anledningen till Hoodins svagare försäljning uppges bero på osäkerhet kring vilken praxis som råder kring det nya regelverket. Däremot slutade det fjärde kvartalet 2022 något bättre än samma period 2021.

Mette Carlbom
Gunnar Wrede

I dag trädde de skånska bolagen in i rapportsäsongen. Rapidus ambition är bevaka de vi tycker är intressanta, utan att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Senzagen på offensiven

    Men 37 nya miljoner ska Senzagen, med vd Peter Nählstedt, gå på offensiven för att bredda produktportföljen och följa kunderna hela vägen till marknaden.

  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.