torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Fibrehigh och Carbiotix i samarbete

|  ,
|  

Malmöbolaget Fibrehigh som utvecklar fibertillskott har ingått ett samarbetsavtal med börsnoterade Carbiotix i Lund, som utvecklar prebiotiska livsmedel. Bolagen håller tillsammans på att ta fram en ny fiberprodukt som ska komma ut på marknaden inom kort.

– Vi ska tillsammans ta fram en produkt under våren 2023. Carbiotix utvecklar en ny fiber som gör fiberprodukter lättare att äta och vi vill använda deras nya fiber i våra kommande produkter, säger Anders Melander, som grundade Fibrehigh tillsammans med makan Catharina Melander.

Prebiotika är fiber som matsmältningssystemet inte kan bryta ner vilket gör att de klarar sig ända ner till tarmen där de sedan blir födoämnen för magens goda bakterier. Planen är att den nya prebiotiska fiberprodukten ska lanseras i USA, men för det krävs ett godkännande från livs- och läkemedelsmyndigheten FDA.

Under tiden som Fibrehigh väntar det försöker bolaget få fart på intäkterna. Bolaget lanserade tidigare i år sin första produkt Coffee Booster, ett fibertillskott i pulverform som man häller i kaffe, via den egna hemsidan.

– Vi lägger mycket fokus på att få fart på försäljningen, medvetandegöra varumärket och redovisa resultat, och har nyligen anställt en marknadsansvarig för ändamålet. Vi har försäljning men det är inte direkt julrea på Ullared om man säger så, säger Anders Melander.

Julia Eriksson

Malmöbolaget Fibrehigh som utvecklar fibertillskott har ingått ett samarbetsavtal med börsnoterade Carbiotix i Lund, som utvecklar prebiotiska livsmedel. Bolagen håller […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.