lördag 30 september 2023

inloggad som

Malmökonsult dubblar i omsättning

|  
|  

Det Malmöbaserade konsultbolaget Solid X, noterat på Spotlight, visar i sin nypublicerade halvårsrapport en nettoomsättning på drygt 45,8 miljoner kronor sedan maj i år, vilket betyder en dubblering sedan förra räkenskapsåret. Bolagets vinst uppgick det senaste kvartalet till 3,35 miljoner, en ökning på över 4.000 procent jämfört med den förra perioden.

Mycket beror enligt bolagets vd och huvudägare Filip Alexanderson på att efterfrågan på bemanning gått upp sedan pandemin.

– Folk har fått upp ögonen för oss sedan vi blev noterade och sedan har vi en lyckad affärsmodell. Vi blir ett självklart val för kvalificerade konsulter då vi tar bort onödiga kostnader och lägger pengarna på konsulternas löner istället, säger Filip Alexanderson.

Bolaget började som IT-konsult och har under året inlett verksamhet även i andra branscher, såsom specialistläkare och ingenjörer. Under hösten har bolaget startat dotterbolaget Solid X Care som riktar sig helt till specialistläkare.

Filip Alexanderson menar att den svenska arbetskraften efterfrågas utomlands och ett av bolagets fokusområden inför nästa år blir att etablera sig på nya marknader.

– Vi har förutom Sverige etablerat oss i Danmark och Norge där vi ser stor potential. Vi har också ett dotterbolag i Danmark inom både IT- och läkarkonsulter. Den svenska arbetskraften är attraktiv i både Norge och Danmark, med tanke på valutaväxlingen och att svensk arbetskraft blir billigare att importera, säger Filip Alexanderson.

När Solid X noterades förra hösten hade bolaget 67 anställda, en siffra som stigit till cirka 150 idag. Bolaget växer organiskt och dess aktie har under det gångna året ökat med 57 procent, trots det svåra börsklimatet.

– Vi har vuxit helt med eget kapital, vilket gör oss trovärdiga och bevisar att affärsmodellen verkligen funkar. Det är en stor del till varför det går så bra. Sedan kan vi se generellt att konsultbranschen på börsen generellt går bra och fler vill ha en flexibel tillvaro, vilket gäller både arbetstagare och arbetsgivare, säger Filip Alexanderson.

Julia Eriksson

Det Malmöbaserade konsultbolaget Solid X, noterat på Spotlight, visar i sin nypublicerade halvårsrapport en nettoomsättning på drygt 45,8 miljoner kronor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad