måndag 2 oktober 2023

inloggad som

34orna: Solroskräm från Lund tillbaka i Afrika

|  
|  

Efter två års väntan under pandemin är SunFeeds redo att sätta igång pilotprojektet med sin solrosbaserade måltidsersättning för undernärda människor i svältdrabbade områden. Projektet kommer att starta i januari på en skola utanför Malawis huvudstad Lilongwe.

– Under sex månader kommer 100 skolbarn att få det här en gång om dagen, säger SunFeeds medgrundare Elsa Sjödahl.

Finansieringen kommer delvis från den Malmöbaserade välgörenhetsorganisationen Nanze Children’s Service, delvis från en crowdfundingkampanj under november månad.

– Maskinerna är inköpta och skolköket är byggt. Tanken är att skolköket också ska kunna användas till hemkunskap. Nu är det bara ingredienserna som fattas, Elsa Sjödahl.

Under tiden Malawiprojektet låg på is jobbade SunFeeds på en kräm riktad till äldre, som fungerar som energitillskott och komplement till annan kost. Produkten ska nu testköras för andra gången på Tetra Paks anläggning i Lund.

– Första testkörningen visade att krämen går att massproducera. Nu behöver vi få tillverkningsmetoden färdig, säger Elsa Sjödahl.

Simon Lundh

Efter två års väntan under pandemin är SunFeeds redo att sätta igång pilotprojektet med sin solrosbaserade måltidsersättning för undernärda människor […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad