fredag 9 juni 2023

inloggad som

…och ska få den att växa snabbare

|  
|  

Över 200 personer som är anställda i regionens spelutvecklingsföretag besvarade enkäten och 25 procent sa att de vill starta en egen spelstudio. Game Habitat, som tagit fram rapporten, ska nu omsätta det i nya satsningar på att få fler att starta bolag. 

– Vi har arbetat med det ett tag och när vi nu får det svart på vitt så inser vi att vi behöver aktivera de idéerna så att fler bolag kan startas. Viljan och drömmarna finns där, vi tittar nu på hur vi kan anpassa innovationssystemet efter spelindustrin specifika utmaningar, säger Game Habitats vd Peter Lübeck. 

Föreningen samarbetar med inkubatorer och har tagit fram ett pilotprogram för nya spelidéer i olika stadier. Första steget handlar om konceptutveckling och att starta bolag. I ett andra steg ska man hjälpa företagen att hitta rätt team och att koppla ihop dem med såddinvesterare. Sista fasen är ett acceleratorprogram för att nå marknaden på ett effektivt sätt. 

– Det är sista delen i värdekedjan. Förhoppningsvis kan vi ha hela kedjan på plats inom två år, säger Peter Lübeck. 

Emiliano Strauss

Över 200 personer som är anställda i regionens spelutvecklingsföretag besvarade enkäten och 25 procent sa att de vill starta en […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl