tisdag 26 september 2023

inloggad som

Ica satsar på skånska matinnovationer

I dag besöks Malmö av cirka 80 Ica-handlare och representater från Ica Sverige, som vill ta del av det senaste inom skånsk matinnovation. De ska träffa ett 40-tal regionala startups och entreprenörer, som ska visa upp sina produkter och lösningar. 

Att denna satsning äger rum i Skåne är ingen slump. Enligt Sara Maxence, innovationsledare för Ica Sveriges, har regionen väldigt goda förutsättningar att vara en inkörsport för innovationer inom livsmedel.

– Skåne har ett väldigt bra innovationsklimat och goda förutsättningar för lokala innovativa livsmedel. Både på grund av entreprenörerna och butikerna, som gärna testar och satsar på lokala innovativa produkter och lösningar, säger hon.

Bakom evenemanget står Ica Sverige, Lantbrukarnas Riksförbund och Foodtech Innovation Network – ett nätverk som stöttar små och mellanstora företag i södra Sverige, lett av Innovation Skåne, Packbridge, LU:s institutioner för livsmedelsteknik och kemiteknik samt Netport Science Park. 

– Detta är en möjlighet för startups och entreprenörer att få direkt feedback på sina innovationer, handlarna har en väldigt stor och värdefull erfarenhet från sina butiker. Sedan finns det också en förhoppning om att några av de nya produkterna som presenteras ska komma in i butikerna och på så sätt bidra till framtidens livsmedelssystem, säger Innovation Skånes Emelie Olsson, Innovationsledare för Foodtech Innovation Network. 

Emiliano Strauss

I dag besöks Malmö av cirka 80 Ica-handlare och representater från Ica Sverige, som vill ta del av det senaste […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad