lördag 27 april 2024

inloggad som

Precise Biometrics tar in 83 miljoner…

|  
|  

Taiwanesiska Egis Technologies går in i Precise Biometrics i en riktad nyemission. Lundabolaget öppnar även upp för andra ägare i en investeringsrunda på maximalt 83 miljoner kronor.

Precise Biometrics jobbar med algoritmer för fingeravtryckssensorer och med digitala identiteter. Efterfrågan på algoritmerna har hittills varit störst inom mobilindustrin, men nu spås behovet öka även på andra håll. Under hösten rullar Precise Biometrics ut sina sensor tillsammans med ett bilmärke, vilket blir bolagets andra kund inom den marknaden.

– Vår fingeravtrycksaffär är i nuläget riktad mot mobilbranschen. Det är en avancerad algoritm som vi jobbat med under många år. Vår tillväxtplan är att vi ska exportera mjukvaran till nya produkter, säger Patrick Höijer, som sedan i juni är vd för Precise Biometrics.

Efter investeringsrundan kommer Egis Technologies innehav i Precise Biometrics att ligga på tolv procent. I företrädesemissionen är sammanlagt 28 procent av rundan garanterad, motsvarande cirka 35 miljoner kronor.

– Bakgrunden är att vi sedan länge har ett samarbete med Egis Technologies, de gör hårdvaran till sensorn och vi gör mjukvaran. Tillsammans har vi en lösning som vi säljer till tillverkare nu gör bolaget en strategisk investering i Precise Biometrics, säger Patrick Höijer.

Mette Carlbom

Taiwanesiska Egis Technologies går in i Precise Biometrics i en riktad nyemission. Lundabolaget öppnar även upp för andra ägare i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.