lördag 23 november 2024

inloggad som

…och går in i en ny kommersialiseringsfas

|  
|  

Precise Biometric strukturerar om organisationen för att renodla sina två affärsområden: Algoritmer för fingeravtryckssensorer och digitala identiteter. I samband med det går bolaget in i en ny kommersialiseringsfas.

Omstruktureringen innebär att nuvarande vice vd Fredrik Sjöholm blir kommersiellt ansvarig för affärsdelen med algoritmer. Vd Patrick Höijer är tills vidare ansvarig för satsningen på digitala identiteter. Det är teknik för att identifiera personer med hjälp av biometri, till exempel iris- eller ansiktsigenkänning, vid passagekontroller.

– Sedan 2018 har vi byggt upp en digital tjänst för fysisk tillgång, där jobbar vi nu upp en affärsmodell som bygger på återkommande intäkter. De senaste åren har fokus varit att bygga tjänsten och nu är vi i en fas för att kommersialisera och gå ut på marknaden, säger Patrick Höijer.

Precise Biometrics hade 2021 en omsättning på 83,5 miljoner kronor, med förlust på cirka 13 miljoner. Enligt Patrick Höijer beror det på att bolaget investerat i området digital identitet. Bolaget har bland annat förvärvat Stockholmsbaserade EastCoast Solutions, som arbetar med digitala besökssystem, i syfte att skapa en helhetslösning på området digital identitet.

– Vi ser att den digitala identiteten börjar växa ihop med den fysiska identiteten allt mer. Där är vi väl positionerade med våra segment, så vi är öppna för nya partnerskap och förvärv framöver, säger han.

Mette Carlbom

Precise Biometric strukturerar om organisationen för att renodla sina två affärsområden: Algoritmer för fingeravtryckssensorer och digitala identiteter. I samband med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Precise ser ljuset

    Efter sju svåra år och åtta bedrövelser ser Lundabolaget Precise Biometrics ut att gå mot vinst och positivt kassaflöde. – Riktningen ser mycket bra ut, säger vd Joakim Nydemark.

  • Gridly byter vd – hon ska leda globala expansionen

    Helsingborgsföretaget Gridly ändrar i ledningen och tar för första gången in en vd utifrån. När bolaget tar sikte mot nya branscher är det Anna Albinsson som ska visa vägen.

  • Kändisbolaget får ny chans

    Malmöbolaget Freedrum Studios ser ut att överleva igen. Detta sedan konkursförvaltaren sålt tillgångarna i bolaget till nygamla ägare.

  • Ung entreprenör skapar sökmotor för vetenskapliga artiklar

    Hector Fioretos med det nystartade AI-bolaget Wayless vill hjälpa biomedicinska forskare att navigera i havet av vetenskapliga artiklar.

  • Vultus säljer till norrmän

    Jordbruksteknikbolaget Vultus i Lund ger upp och säljer hela sitt inkråm till ett norskt bolag. – Vi prickade värsta börsperioden på 20 år, säger vd Per Karlsson.

  • Tech-profil ska leda forskningsbolag till marknaden

    Ideonbolaget Pluvioflows algoritm ska göra samhällen mer redo att hantera översvämningar. Nu vänder sig bolaget till marknaden med en ny vd och en känd tech-profil som ordförande.

  • Den akuta krisen i Tretton37 är avvärjd

    IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund har utretts av Kronofogden för obetalda skatteskulder i mångmiljonklassen. Rapidus kan dock meddela att bolaget har betalt av skulderna. Därmed är den mest akuta krisen i bolaget avvärjd. 

  • Kronofogden utreder Tretton37

    För drygt en månad sedan kunde Rapidus avslöja krisen i det en gång så framgångsrika IT-konsultbolaget Tretton37 från Lund. Nu utreds bolaget av Kronofogden för en obetald skatteskuld – och klockan tickar.

  • Tufft läge för Crunchfish

    Finanserna är fortsatt pressade i Malmöbaserade Crunchfish. Bolaget tar nu in mer pengar från ägarna, men det står redan klart att rundan inte kommer att bli fulltecknad.

  • Så ska hon ska vända Qvickly

    Att äga kundernas fakturor kan bli en dyrköpt historia. Det fick Malmöbolaget som tidigare hette Billmate erfara med tunga kreditförluster. Lena Martini fick för några år sedan uppdraget att täppa till hålen i det sjunkande skeppet. Så här har hon gjort.