fredag 29 september 2023

inloggad som

Första kapitalet till vegansk fisk

|  
|  

Nothing Fishy är ett bolag från Landskrona som är på väg att lansera sin första veganska fiskprodukt till butiker och dagligvaruhandel. Bolaget startades 2021 och produkten, fryst vegansk fisk, säljs via återförsäljare. En större lansering mot dagligvaruhandeln planeras till februari 2023.

Bolaget är hittills självfinansierat, med stöd från Almi och Invest In Skåne, men inför lanseringen planerar Nothing Fishy att ta in sitt första externa kapital.

– Vi letar just nu efter investerare, helst inom dagligvaruhandel som har erfarenhet av att ha gjort en liknande resa som vi nu påbörjar. Men vi är öppna för dialog med vem som helst som kan vara intresserad. Vi hoppas ta in fem miljoner kronor i januari, det ska räcka för att aktivera vår distributions- och marknadsföringsplan, säger Jared Christensen, som grundat Nothing Fishy tillsammans med kock-kollegan Ola Secher.

Jared Christensen har tidigare lanserat veganska produkter i över 1.000 butiker i Skandinavien under namnet Ekko Gourmet, ett varumärke som sedermera köptes upp av Midsona. Ola Secher har mångårig erfarenhet inom hotell- och restaurangbranschen.

– 15 procent av allt animaliskt protein som konsumeras i Sverige är fisk, men när det kommer till veganska alternativ så finns det inga. Vi har inga konkurrenter när det kommer till fryst vegansk fisk, det finns inget liknande ute på marknaden. Vi har lagt mycket tid på att optimera och förfina texturen som påminner väldigt mycket om vanlig fisk, säger Jared Christensen.

Julia Eriksson

Nothing Fishy är ett bolag från Landskrona som är på väg att lansera sin första veganska fiskprodukt till butiker och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad