måndag 29 april 2024

inloggad som

Lisberg lanserar hållbarhetstjänster

|  
|  

De Malmöbaserade chefrekryterarna Lisberg Sverige lanserar ett nytt affärsområde, helt inriktat på hållbarhet. Sustainability Executive Search ska hjälpa företag att både formulera sina hållbarhetsmål och uppnå dem. 

– Vi blir det första bolaget i Sverige i vår bransch att lansera en produkt med ett tydligt och uttalat hållbarhetsfokus, säger Lisbergs vd Eva Nielsen. 

Med hållbarhet syftar bolaget på det bredare begreppet som brukar kallas ESG, som innefattar såväl miljö som socialt ansvar och hållbar bolagsstyrning. Inför lanseringen har Lisberg samlat på sig ett internationellt kontaktnät av bland annat hållbarhetschefer, experter och analytiker.

Bolaget riktar sig till företag som antingen behöver tillfällig kompetens, till exempel hållbarhetsspecialister eller interimschefer, eller mer långsiktiga rekryteringar, som chefer och styrelseproffs med hållbarhetsfokus. Även kringliggande tjänster, som att utveckla hållbarhetskompetensen hos befintlig personal, ingår i Lisbergs nya affärsområde. 

– Vi ska inte bara komma in och rekrytera hållbarhetschefer. Vår ambition är att börja tidigare i processen och även hjälpa kunderna att till exempel analysera den egna verksamheten och sätta realistiska mål, baserade på hur mycket de kan investera i det, säger Olle Olofsson, en av Lisbergs strategiska affärspartner. 

Han driver företaget Bjärred Management och är tillsammans med Eva Nielsen projektansvarig för Lisbergs nya satsning. 

– Lisbergs expertis är att hitta rätt kompetenser och våra samarbetspartners har motsvarande expertis inom till exempel analys och strategiarbete, säger Eva Nielsen. 

Emiliano Strauss

De Malmöbaserade chefrekryterarna Lisberg Sverige lanserar ett nytt affärsområde, helt inriktat på hållbarhet. Sustainability Executive Search ska hjälpa företag att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.