onsdag 8 maj 2024

inloggad som

SiB Solutions expanderar globalt

|  
|  

Ideonbolaget SiB Solutions – som utvecklat ett system för logistikövervakning – har etablerat egna globala säljteam för att inta logistikmarknaderna i Norden, USA, Storbritannien och Nederländerna. Bolaget håller på att ta in pengar och tunga värvningar som ska bereda väg för en börsnotering.

– Vi planerar att notera bolaget om cirka ett år. Hittills har vi totalt tagit in 84 miljoner kronor från lojala investerare och följer planen som vi la för några år sedan, säger Stefan Borg.

Med hjälp av SiB Soluitons videoövervakning vid platser där godset hanteras, kombinerat med en AI-baserad mjukvara, får kunderna meddelanden i realtid när godset blir felhanterat. Bolagets AI är tränad till att upptäcka avvikelser som görs av människa eller maskin. Kamerorna kommer från den lokala partnern Axis.

– Detta är ett kraftfullt verktyg för våra kunder. Vår videodata gör att de kan resa bakåt i tiden och se när just ditt paket packades. Vi ser ingen direkt konkurrens inom logistik, snarare är det logistikbolagens beslutsfattare, som kanske redan har egna idéer för hur de ska förbättra problemen, säger Stefan Borg.

Bolaget har nyligen slutit avtal med en amerikansk logistikfirma och har även bland andra Scania, Postnord och Meconomens logistikföretag Bileko Car Parts i kundlistan. Förutom egna säljteam har bolaget skrivit avtal med externa säljorganisationer i fokusmarknaderna och anlitat Sony Mobile-veteranen Fredrik Alfelt som säljchef. Lundabolaget har även värvat Susanna Hilleskog till styrelsen, som i dag är vd inom Trelleborgskoncernen.

– Vi ska accelerera tillväxten och hoppas ha ett antal nya affärer på plats i år, säger Stefan Borg.

Globalt sysselsätter bolaget 40 personer. Mjukvaruutvecklingen sker på kontoret i Lund med totalt 25 anställda, samt hos en svensk partner i Bosnien. Största ägarna är Mats Johansson via Abraxas Holding och Anders Pettersson via Ninbeta, båda Malmöbaserade, samt Alexander Ehrnrooth via Nidoco. Även SiB Solutions grundare Staffan Persson, Lennart Bergström och Stefan Borg äger tillsammans en större post.

Elisabet Ottosson

Ideonbolaget SiB Solutions – som utvecklat ett system för logistikövervakning – har etablerat egna globala säljteam för att inta logistikmarknaderna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.