lördag 20 april 2024

inloggad som

Skånskt bantningsmedel säljs på apotek

|  
|  

Greenleaf Medical har skrivit samarbetsavtal med Apotek Hjärtat som ska börja sälja Greenleafs bantningsprodukt Appethyl. De senaste veckorna har försäljningen av produkten även kommit igång genom Apoteas e-handelsplattform.

– Efter nystarten av bolaget för några år sedan lade vi om strategin och fokuserar på att få igång försäljningen av Appethyl på hemmamarknaden. Under förra året lanserade vi produkten i hälsokosthandeln. Vi ser en konstant ökad försäljning och ett ökat antal återkommande köp, säger bolagets vd Sara Palmqvist.

Det var professor Charlotte Erlanson-Albertsson vid Lunds universitet som upptäckte att tylakoider – substanser som finns i gröna växter som spenat – minskar sötbegäret och därmed kan användas som viktminskningspreparat. Dessa tylakoider finns i Appethyl, ett pulver som blandas ut i exempelvis en smoothie.

– Vi vill även sälja in produkten för användning i andra producenters produkter och har dialoger med flera aktörer. Vi inväntar bland annat ett godkännande av EFSA för att få ha med våra verifierade hälsopåståenden för produkten, säger Sara Palmqvist.

EFSA är den europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet som bland annat kontrollerar påståenden i marknadsföringen.

Elisabet Ottosson

Greenleaf Medical har skrivit samarbetsavtal med Apotek Hjärtat som ska börja sälja Greenleafs bantningsprodukt Appethyl. De senaste veckorna har försäljningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.