söndag 6 april 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Nytt kapital till jurist-AI

|  
|  

Malmöbolaget Legly, som utvecklar en jurist-AI, har tagit in två miljoner kronor från investerare för att öka marknadsföringen. Bolaget har också fått in tunga kunder både i Sverige och internationellt för sin tjänst som automatiskt granskar avtalsutkast.

 – Vår största kund, som vi inte får nämna namnet på, är ett företag som omsätter 15 miljarder euro och vår minsta ligger på 300 miljoner kronor. Så det är inga startups direkt. Nu vill vi nå ut till fler kunder och anpassa tjänsten så fort som möjligt efter nya kunders behov, säger Leglys vd och medgrundare Per Axberg.

Legly startade som Trygga Avtal, en tjänst för att förmedla kontakt mellan jurister med tid över och mindre företag som behövde pressa priserna för juridisk konsultation. Eftersom det ofta handlade om säljare som behövde hjälp med att bedöma avtalsförslag tog bolaget fram en AI för att strukturera arbetet. Den roboten, Legly, tog sedermera över verksamheten och bolagets namn.

– Som säljare tar det mycket tid att granska avtal som man får utifrån. I stället kan roboten markera vad man ska titta på och varför, om något bryter mot bolagets riktlinjer eller om något saknas, till och med ge förslag på feedback. Om inte utkastet är handskrivet så kommer svaret inom 30 sekunder och kostar i genomsnitt fem procent av priset att anlita en jurist, säger Per Axberg.

Börsaktuella Oneflows medgrundare och tidigare ordförande Lars Appelstål har tidigare investerat i Legly. Han ledde den nyligen avslutade rundan, där även Jack Austern med bakgrund på Danske Bank och Innovation Skåne gick in i bolagets styrelse. Per Axberg räknar med att kapitaltillskottet ska räcka i ungefär ett år.

– Sedan behöver vi antingen mer pengar för att vi inte har lyckats eller för att vi har lyckats och vill trycka på gasen, säger Per Axberg.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Legly, som utvecklar en jurist-AI, har tagit in två miljoner kronor från investerare för att öka marknadsföringen. Bolaget har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Rejält tillskott i kassan för el-sparare

    Lundabaserade Emulate Energy stänger sin Serie A-runda och får två nya internationella delägare. Så här stort blev tillskottet och så ska pengarna användas.

  • Helsingborgsprofilens bolag stänger runda

    Helsingborgsbaserade Payzlip med Acke Salem i spetsen stänger en finansieringsrunda ledd av regionala näringslivsprofiler. Rundan blev dock mindre än ursprungligen tänkt. Så här länge räcker pengarna.

  • Advenica rustar för fortsatt lönsamhet

    Cybersäkerhetsbolaget Advenica har börjat året med att få in flertalet miljonorder. I en orolig omvärld ser vd Marie Bengtsson inget som talar emot att tillväxt- och lönsamhetsresan fortsätter.

  • Wallenberg går in i 34-bolag

    Ideonbaserade Nordic Forestry Automation, som Rapidus utsåg till 34:a år 2023, får in ett Wallenbergbolag som ny delägare. Det här ska den nya investeringen räcka till.

  • Additude-grundaren bygger nytt IT-bolag

    Additude-grundaren Jim Roslund är tillbaka i IT-branschen. Med en grupp tidigare Tretton37-medarbetare och deras uppdrag som grund drar han igång ett nytt IT-konsultbolag. Och gissa vad bolaget heter.

  • Säkra kommentarsfält – en lönsam historia?

    Ifrågasätt Media vill återuppliva kommentarsfunktioner på nätet och göra dem trollfria. Nu öppnas en investeringsrunda som ska räcka till svarta siffror.

  • Alteri Care satsar globalt

    Efter satsningen på internationell expansion närmar sig vårdtechbolaget lönsamhet – och ska revolutionera sjukvården i Zimbabwe.

  • Hon tar över rodret på Softhouse

    I fjol tog Stina Åkesson plats i vd-stolen på teknikbolaget Ourliving. Nu kliver hon även in i en vd-roll på ägarbolaget Softhouse. Här berättar den förre AF-borgbossen om ett turbulent fjolår.

  • Eletives sämsta år – 40 procent upp

    Det snabbväxande Malmöbolaget Eletive gjorde sitt hittills sämsta år i fjol. Och då var tillväxten ändå 40 procent. — I år kommer vi att passera 100 miljoner i ARR, säger vd Marcus Wennmo.

  • Tretton37: Kundinformationen till salu

    Efter att Tretton37 gått i konkurs är tillgångarna i bolaget nu till salu. En köpare kan överta varumärket Tretton37, kunddata värt nästan 90 miljoner kronor om året – och telefonnumren till 180 IT-konsulter.