måndag 17 juni 2024

inloggad som

Nytt kapital till jurist-AI

|  
|  

Malmöbolaget Legly, som utvecklar en jurist-AI, har tagit in två miljoner kronor från investerare för att öka marknadsföringen. Bolaget har också fått in tunga kunder både i Sverige och internationellt för sin tjänst som automatiskt granskar avtalsutkast.

 – Vår största kund, som vi inte får nämna namnet på, är ett företag som omsätter 15 miljarder euro och vår minsta ligger på 300 miljoner kronor. Så det är inga startups direkt. Nu vill vi nå ut till fler kunder och anpassa tjänsten så fort som möjligt efter nya kunders behov, säger Leglys vd och medgrundare Per Axberg.

Legly startade som Trygga Avtal, en tjänst för att förmedla kontakt mellan jurister med tid över och mindre företag som behövde pressa priserna för juridisk konsultation. Eftersom det ofta handlade om säljare som behövde hjälp med att bedöma avtalsförslag tog bolaget fram en AI för att strukturera arbetet. Den roboten, Legly, tog sedermera över verksamheten och bolagets namn.

– Som säljare tar det mycket tid att granska avtal som man får utifrån. I stället kan roboten markera vad man ska titta på och varför, om något bryter mot bolagets riktlinjer eller om något saknas, till och med ge förslag på feedback. Om inte utkastet är handskrivet så kommer svaret inom 30 sekunder och kostar i genomsnitt fem procent av priset att anlita en jurist, säger Per Axberg.

Börsaktuella Oneflows medgrundare och tidigare ordförande Lars Appelstål har tidigare investerat i Legly. Han ledde den nyligen avslutade rundan, där även Jack Austern med bakgrund på Danske Bank och Innovation Skåne gick in i bolagets styrelse. Per Axberg räknar med att kapitaltillskottet ska räcka i ungefär ett år.

– Sedan behöver vi antingen mer pengar för att vi inte har lyckats eller för att vi har lyckats och vill trycka på gasen, säger Per Axberg.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Legly, som utvecklar en jurist-AI, har tagit in två miljoner kronor från investerare för att öka marknadsföringen. Bolaget har […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad



  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • Precise toppvärvar från Lime

    Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

  • Great IT på förvärvsjakt

    Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

    Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.