torsdag 16 maj 2024

inloggad som

Gutfeeling Labs lanserar kosttillskott

|  
|  

Gutfeeling Labs har lanserat ett nytt konsttillskott, GutClear, och fått nya delägare. Nu står bolaget på två ben med sitt sedan tidigare lanserade analysverktyg för tarmfloran.

– GutClear används för balansering av tarmfloran hos personer som lider av en öm och spänd mage, ett problem som är vanligare än vad man kanske kan tro, säger bolagets medgrundare Walter Fischer.

Bolaget har enligt honom analyserat bakteriesammansättningen i tarmfloran hos över 10.000 svenskar de senaste tre åren.

– Vi har under tiden insett att det finns ett utbrett problem hos svenskar med överväxt av bakterier i tunntarmen, även kallat SIBO, som ofta är orsakat av stress. Där kommer vårt nya kosttillskott väl till pass.

Grundarna av Mathem, Tomas och Karolin Kull är sedan förra året nya delägare till tio procent av Gutfeeling Labs. Enligt Bolagsverket tog företaget då in två miljoner kronor.

– Det känns fantastiskt att kunna göra något bra för människors välbefinnande, och det tycker familjen Kull också, säger Walter Fischer.

Julia Eriksson

Gutfeeling Labs har lanserat ett nytt konsttillskott, GutClear, och fått nya delägare. Nu står bolaget på två ben med sitt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad