måndag 2 oktober 2023

inloggad som

…och andra produkten är på väg

|  
|  

Duearitys andra produkt, Tinearity AI, har nått proof of concept-stadiet. Liksom den första produkten behandlar den tinnitus med hjälp av vitt brus, men kompletterar systemet med en AI-lösning för att få mer kontroll över åkomman.

– Proof of concept visar att vårt AI-system är genomförbart. Nu jobbar vi för att rigga organisationen och ta fram planer för genomförandet. Vi bygger grunden före huset, säger Fredrik Westman.

Duearitys behandlingsmetod bygger på att skicka vitt brus in i skallbasen, som fungerar som en högtalare. Enheten sätts fast bakom öronen med engångsplåster och är designad för att gå att sova med utan att använda öronsnäckor.

– Ljudelementen för att sända vitt brus ska användas i nästa generation också. På vägen har vi fått många kontakter för att utveckla dem vidare och fått bra relationer med öron-näsa-hals-doktorer, liksom med psykologer som kunnat ge sin input kring AI-systemet. Jag skulle gissa att det kommer ut 2024, men det räcker att vi adderar några extra funktioner så blir det 2025 i stället, säger Fredrik Westman.

Niclas Lindstrand

Duearitys andra produkt, Tinearity AI, har nått proof of concept-stadiet. Liksom den första produkten behandlar den tinnitus med hjälp av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad