tisdag 26 september 2023

inloggad som

Håkan Pålsson går in i Veg of Lund

|  
|  

Lundaentreprenören Håkan Pålsson är ny styrelseordförande för börsnoterade Veg of Lund. Bolagets mjölksubstitut DUG lanseras nu stort i Storbritannien och Håkan Pålsson säger till Rapidus att Veg of Lund ska intensifiera sitt arbete med att ta fram nya potatisbaserade produkter.

– Jag blev kontaktad av valberedningens ordförande Kaj Söderström som undrade om jag kunde ta på mig ordföranderollen. Att bolaget kände till mig beror på att vi stötte på varandra under tiden jag var ordförande för dryckesföretaget First Class Brands, som jag var med och sålde av i höstas, säger han.

Förutom att vara bolagets ordförande ska Håkan Pålsson även engagera sig ekonomiskt genom att bli delägare i Veg of Lund. Exakt när och hur är dock inte klart ännu, men en ny färdplan för det börsnoterade företaget håller på att tas fram.

– Veg of Lund har sina rötter i vetenskap och forskning av professor Eva Tornberg vid Lunds universitet, som ligger till grund för utvecklingen av nya växtbaserade produkter med fokus på hälsa och hållbarhet. Bolaget är fortfarande under uppbyggnad, så det är fortsatt fokus på produktutveckling, men även på kommersialisering av vår potatisdryck. Vi har fått en otroligt fin start vid produktlanseringen av DUG i England, vilket är väldigt glädjande. I mitt uppdrag ingår det även att tillsammans med styrelsen att se över den övergripande strategin framöver, säger Håkan Pålsson.

Niclas Lindstrand

Lundaentreprenören Håkan Pålsson är ny styrelseordförande för börsnoterade Veg of Lund. Bolagets mjölksubstitut DUG lanseras nu stort i Storbritannien och […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad